Trine Schmidt tog over for Rolf Sørensen til Touren: Gjorde det også på sit køns vegne

Af: Lucas Andreas

|

28/08/2024

Nyheder
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Rolf Sørensen måtte melde afbud på grund af helbreddet.

Lige nu læser andre også

Mange danskere, cykelfanatikere som ej, ser med, når Tour de France feltet kører Frankrig tyndt i jagten på den prestigefyldte gule trøje og det øverste trin på podiet.

Én, der normalvis er garant for at se Touren med følelserne helt ude på tøjet, er den mangeårige kommentator Rolf Sørensen.

I år blev Tour de France dog uden Rolf Sørensen i kommentatorboksen. Han måtte på grund af hjerteproblemer melde fra som TV 2s ekspertkommentator på årets Tour de France.

I stedet blev den tidligere professionelle cykelrytter Trine Schmidt kaldt ind.

Til at begynde med tøvede Schmidt med at tage imod tilbuddet.

Det fortæller hun til Ekstra Bladet.

Hun var klar over, at det kunne blive udfordrende at erstatte en figur som Rolf Sørensen, som havde været en fast stemme i danskernes Tour de France-oplevelse i to årtier.

Trine Schmidt indså dog, at det var en unik mulighed – ikke kun for hendes egen karriere, men også som en kvindelig pioner i en mandsdomineret sportsverden.

Hun erkendte, at der kunne komme kritik, da mange seere måske ikke var vant til at høre en kvindelig kommentator i cykelsport.

Alligevel følte hun, at det var vigtigt at sige ja – både for sig selv og som repræsentant for kvinder i sportskommentatorfaget.

"Jeg tænkte, at jeg ville risikere at få hug, fordi jeg er kvinde i en sport, hvor mange seere ikke er vant til kvindelige kommentatorer. Men jeg har det omvendt også sådan, at når man som kvinde endelig får tilbudt at tage sådan en plads, så skal man sige ja. Selvfølgelig mest for min egen skyld, men egentlig også på mit køns vegne," fortæller hun 

Schmidt mener, at kvinder i stigende grad bliver valgt som kommentatorer på grund af deres dygtighed, ikke blot for at opfylde en kønskvote, og det var afgørende for hende at bevise, at hun kunne løfte opgaven.

Det vides endnu ikke, om Rolf Sørensen vender tilbage til næste år, og om Trine Schmidt bliver en del af kommentatorholdet - med eller uden Rolf.

Anbefalet til dig