Trist coronasituation: Dansk mand må ikke se sin for tidligt fødte søn

Nyheder
Her ses et modelbillede af en baby med mundbind. Foto: Shutterstock.
Det er problematisk at få børn i coronatiden. Og især for 25-årige Andreas Sidenius, som har fået en søn der kom til verden tre måneder for tidligt.

Lige nu læser andre også

 

Og for at gøre det hele endnu mere kompliceret, så er familien nu fanget i Portugal. Det vides ikke, hvornår de får muligheden for at komme hjem til Danmark, da de ikke kan rejse, før deres lille søn er helt klar til at blive udskrevet fra hospitalet.

Kun telefonkontakt

Vi lever heldigvis i en tid, hvor man kan se alt gennem ens telefon. Derfor kan 25-årige Andreas Sidenius følge med i sin 14 dage gamle søns liv gennem skærmen. Det skriver TV2. 

Den lille søn har Andreas og kæresten Catarina Trindade valgt at døbe Alban. Lige nu er han alt, alt for lille. Med sine kun 980 gram vejer han langt mindre end et nyfødt spædbarn normalt gør.

Siden 28. marts har Andreas Sidenius ikke set sin søn. Det er nemlig kun moren der må være til stede.  

Gravid på turné

Grunden til at parret var rejst til Portugal var fordi Catarina Trindade skulle på turné. Hun er nemlig musiker. Parret rejste i starten af marts, da der ikke var de store problemer i verden endnu.

Turnéen blev dog aflyst, og derfor bookede parret et fly hjem til Danmark, hvor de skulle have været med 21. marts.

Gik i fødsel inden afrejse

Men sådan skulle det ikke gå. Lille Alban ville det nemlig anderledes, og han kom til verden – tre måneder for tidligt- den 19. marts.

Nu har den lille familie ikke mulighede for at være samlet på grund af coronavirus. Ja faktisk måtte Andreas Sidenius ikke engang være med til fødslen, som man ellers stadig må herhjemme.

Han har ikke engang nået at sige farvel til Catarina, da hun var var nærmest bevidstløs sidste han så hende.

Så sønnen efter tre dage

Andreas Sidenius fik først set sin søn efter tre dage, og i den tid måtte han og kæresten Catarina kun besøge deres nyfødte søn på skift.

Efter en uge fik familien dog en trist besked: Andreas måtte ikke længere besøge sønnen.

”De siger, det er på grund af coronarestriktioner. Men udover det har jeg ikke fået nogen information. Ambassaden kan ikke give mig nogen information, og hospitalet svarer ikke på mine mails,” fortæller Andreas Sidenius til TV2.

Har ikke holdt sin søn

Andreas Sidenius har endnu ikke fået lov at holde sin søn, men det samme gælder faktisk kæresten Catarina Trindade som ikke får lov at tage Alban op af kuvøsen.

I pengeproblemer

Andreas Sidenius og Catarina Trindade har været heldige at kunne flytte ind i Catarinas mormors lejlighed i Braga, som er cirka 30 minutters kørsel fra hospitalet, så de ikke skulle bruge penge på hotel, men Catarina må ikke sove på hospitalet, så for at besøge sønnen skal hun med en Uber hver gang, da busserne er nedlukkede i denne tid.

Lige nu søger familien støtte på Facebook, da pengene begynder at blive små. Andreas Sidenius er studerende, og læser filosofi på Københavns Universitet, så han har kun sin SU. Og ikke engang et supplerende SU-lån for forældre, er muligt før at Alban er registreret som dansk statsborger, og det kan ikke ske, før familien er i Danmark igen.

Vil have mere information om Alban

Andreas aner ikke, hvornår han får sin søn at se, og han er frustreret over at hospitalet giver så lidt information.

”Jeg kan ikke holde til det. Jeg er træt af at håbe. Jeg er nødt til at få noget information. Hvad er det, lægerne kigger på? Hvad er det, der skal ske, før Alban har det godt nok til, at Catarina kan holde ham, og til at han kan komme hjem igen?,” spørger Andreas.

Men indtil videre er der kun uvished, og familien må vente på, at Alban er stærk nok til at blive udskrevet, så de kan komme hjem til Danmark.

 

 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig