Trist nyhed har set dagens lys: Populær tøjbutik kendt fra Matador drejer nøglen om efter 65 år

Af: Lucas Andreas

|

06/09/2024

Nyheder
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Den 'ægte vare' må nu dreje nøglen om.

Lige nu læser andre også

En trist nyhed har set dagens lys.

Danskerne skal nu vinke farvel til en elsket butik.

Efter 65 år som en fast bestanddel af Lemvigs bybillede lukker den ikoniske butik Damernes Magasin sine døre for sidste gang.

Det skriver TV Midtvest.

Og hvis det lyder bekendt, selvom du ikke er fra det vestjyske, så er det ikke så underligt.

Damernes Magasin er blevet et symbol i Lemvig, og mange forbinder navnet med den fiktive butik i tv-serien Matador.

Men for Lemvigs beboere og de mange kunder, der har besøgt butikken gennem årene, har den rigtige Damernes Magasin haft en særlig betydning. "Jeg er hamrende ked af det. Jeg har stået og tudet sammen med kunderne i går," siger butikschef Lisette Rose, der deler den sorg, mange i lokalområdet føler over lukningen.

Efter 65 år som en fast bestanddel af Lemvigs bybillede lukker den ikoniske butik sine døre for sidste gang. Butikken, der har tiltrukket kunder fra hele landet, har gennem årene været synonym med personlig betjening og et udvalg, der var unikt for den lille vestjyske by.

Trods sin berømmelse og popularitet har de seneste år dog budt på færre og færre kunder, hvilket nu resulterer i et ophørsudsalg.

Butikken blev oprindeligt startet af søstrene Elly og Ingrid Bache Lauridsen, og deres portrætter hænger stadig på væggen som en påmindelse om butikkens lange historie.

Lukningen af butikken er endnu et tegn på, at mange mindre byer kæmper med at fastholde butikker, der tidligere var lokale samlingspunkter. Trods sin lange historie og betydning for byen er det nu slut for den berømte butik, som mange utvivlsomt vil savne i Lemvig.

Anbefalet til dig