Trist nyt: Populær restaurant med 150 medarbejdere lukker

Af: Lucas Andreas

|

13/05/2024

Genrefoto: Shutterstock
Restauranten serverer mad for 200.000 gæster om året.

Mest læste i dag

På tværs over landet er danskerne beriget med utallige forskellige restaurantkoncepter.

Det varierer mellem alt fra fine dining til fastfood, og fra det klassiske danske køkken til køkkener fra fjerne verdenshjørner.

Men snart bliver Sjælland et koncept fattigere, for et vildt koncept står over for en lukning.

Stacy's Diner, en velkendt restaurant i Køge Marina med inspiration fra amerikanske dinere, står over for en mulig lukning den 31. august.

Restauranten, som er populær blandt lokale såvel som turister, befinder sig på en lejet grund, der for nyligt er blevet sat til salg af byrådspolitikerne efter en udbudsrunde tidligere på året, rapporterer Sjællandske Nyheder.

Til trods for den uvisse fremtid for dineren, har ejeren Linné Sommer, i samarbejde med en gruppe lokale investorer, budt på grunden.

Ambitiøse planer

Linné Sommer har ambitiøse planer for stedet, herunder en omfattende udvidelse.

"Vi har holdt mange møder med kommunen, og hele projektet er designet efter lokalplanens krav og rammer, så det ligger faktisk lige til højrebenet at sparke den i mål," siger Sommer og tilføjer forventningsfuldt: "Jeg vil også godt sige, at jeg forventer det faktisk, og jeg bliver utroligt skuffet, hvis vi ikke bliver valgt, for ellers havde der ikke været nogen grund til at bruge så meget tid og mange kræfter på møder og dialog med kommunen gennem halvandet år."

Planerne inkluderer en investering på over 30 millioner kroner, som vil gå til at fordoble restaurantens kapacitet til 250 siddepladser, udvide både terrasse og køkken, samt tilføje et nyt spillerum udstyret med flippermaskiner.

Stacy's Diner tiltrækker årligt omkring 200.000 gæster og beskæftiger cirka 150 medarbejdere. Den udgør en betydelig del af lokalområdets økonomi og kultur. Med yderligere afdelinger i Næstved og København, repræsenterer dineren et stærkt brand inden for dansk restaurantbranche.

Afgørelsen om dinerens fremtid forventes truffet på et byrådsmøde den 28. maj i Køge. Skulle Sommer og hans team af investorer vinde budrunden, planlægges det, at den nye og forbedrede Stacy's Diner vil genåbne i 2025.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig