Tropisk Påske: DMI melder om hedebølge i påskeferien

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det bliver chokerende varmt i påskeferien, så måske påskebordet skal rykke udenfor eller ned på stranden.

Mest læste i dag

Danmark er kendt for sit omskiftelige vejr, men denne gang er der noget helt ekstraordinært på vej! Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har netop meldt ud, at landet kan forvente en voldsom hedebølge i påskeferien. Temperaturen forventes at stige op til rekordhøje 35 grader, og solen vil skinne stort set hele påsken.

DMI's meteorologer udtaler, at denne uventede varme er resultatet af en sjælden meteorologisk fænomen, kaldet "Påskepåhittet" - en mystisk kombination af varm luft fra Sahara og en usædvanlig langvarig solstråling.

"Vi har aldrig set noget lignende før," siger senior meteorolog, Peter Solstråle til Nyheder24.dk.

"Påskepåhittet vil give os en tropisk påske, som vi aldrig har oplevet her i Danmark. Det er tid til at finde badetøjet frem og pakke picnickurven med isterninger!"

DMI forudser, at hedebølgen vil vare hele påskeferien, og der vil være masser af solskin og høje temperaturer i hele landet. Solcreme, solbriller og strandtøj vil være obligatorisk påskeudstyr, og det forventes, at alle danske strande vil være fyldt med solhungrende danskere, der søger en plads i den tropiske sol.

På grund af de ekstreme vejrforhold har Miljø- og Fødevareministeriet allerede iværksat en række foranstaltninger for at hjælpe befolkningen med at holde hovedet koldt under hedebølgen. Blandt andet vil der blive opstillet store vandfontæner på alle offentlige pladser, hvor man kan køle sig ned.

Her på Nyheder24 har vi fået tilsendt en prognose for påskevejret, så du selv med dine egne øjne kan se, hvor varmt det går hen og bliver i din landsdel.

Klik her for at se vejrudsigten for påskevejret.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig