Truer regeringen med at stoppe: Vi vil se dokumentation

07/11/20 17:48

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Flere forskere skriver, at det er en fejl.

Tage Pedersen, formand i Kopenhagen fur, kommer nu med et opråb. 

Han siger, at der skal fremvises dokumentation på, hvorfor alle mink i Danmark skal afllives. Han argumenterer for, at mange forskere skriver, at det er en fejl. 

Det skriver B.T. 

Hans reaktion bygger på Berlingskes nyhed om, at Cluster 5, som er grunden til, at alle mink i Danmark skal aflives, med stor sandsyndlighed er uddød. 

Kræver klar udmeldning fra regeringen

Ifølge B.T., så siger Tage Pedersen, at de kræver en klar udmelding fra regeringen, og ellers stopper de med at aflive. 

Kopenhagen Fur forsvarer denne beslutning ved at fremhæve forskere, som mener, at det er en overreaktion.

De undrer sig samtidig over, at Statens Serum Institut har været så lukket omkring baggrunden for beslutningen. 

"Mange families liv bliver totalt smadret. Hvis det er, at man ikke har grundlaget, der er tungvejende nok, er det jo en kæmpe skandale," siger Tage til B.T. 

Tage mener derfor, at det kun er retfærdigt, at man får forklaret hvorfor, man fortsat skal aflive sine mink. 

"Vi skal have en rigtig god forklaring, hvis de enkelte minkavlere hver især fortsat skal kunne holde arbejdsmoralen oppe og medvirke til selv at aflive flere dyr. Det er svært at affinde sig med en dødsdom, hvis man ikke engang kender anklageskriftet," siger Tage Pedersen til B.T. 

Bakker op om at stoppe aflivningen

Erik Westergaard, der ejer en minkfarm, er én af dem, der er klar til at bakke op om at stoppe aflivningerne, hvis ikke regeringen snart melder ud. 

"De 275.000 kroner, jeg kan få ekstra for at aflive inden mandag midnat, gør ingen forskel. Det handler ikke om penge, det handler om, at erhvervet skal overleve." 

Tage Pedersen siger, at han har været i dialog med regeringen. Han forventer derfor, at der kommer en melding snarest. Hvornår, er han dog ikke sikker på. 

Han, og mange andre minkfarme, tager udgangspunkt i Berlingskes nyhed, hvor de professorer, de snakker med, har fundet ud af, at der ikke har været tilfælde af Cluster 5 siden septemper. 

Det er derfor 99,4 procent sikker på, at den allerede er uddød.