Tryg Forsikring advarer om skybrud: Sådan undgår du oversvømmelse og skader

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Selv efter en masssiv tørkeperiode, kan det kommende skybrud føre til stor skade.

Lige nu læser andre også

Til trods for den rekordsættende tørke, vi har haft i Danmark, samt danskernes ønske om at se regnen falde, kan vi stå over for en katastrofe.

I denne weekend bliver danskerne længe næret ønske om nedbør en realitet. Dog kan det skybrud, som DMI varsler, ramme hårdt. Rigtig hårdt.

I den forbindelse har Tryg Forsikring udsendt en advarsel.

Pressemeddelelsen, som selskabet har udsendt, opfordrer til, at du forbereder dig på vandmasserne, når der i dit område er risiko for skybrud. 

"Den langvarige tørke har gjort jorden tør og hård, hvilket kan få regnvand til at søge andre veje end ned i jorden. Så når der nu bliver varslet om, at kraftige byger og lokale skybrud over weekenden kan ramme flere steder i landet, er der derfor grund til at forberede sig og forebygge skader på bygning og indbo," lyder det fra Tryg Forsikring. 

Derfor er det en god idé at gå en runde om sit hus og tjekke, om der er utætheder og i givet fald dække dem til. 

"Vi opfordrer også til, at man indenfor i huset fjerner personlige ejendele fra steder, der kan være udsatte i tilfælde af oversvømmelse og vandindtrængning, for eksempel i kælderen," siger skadechef i Tryg, Charlotte Dietzer og tilføjer:

"Forsikringen dækker ved skybrud, men vi kan jo ikke erstatte gamle minder i form af billeder og breve eller andre genstande af høj affektionsværdi, hvis de bliver beskadiget af vandet. Med nogle små foranstaltninger som at sætte ejendelene op på hylder i kælderrummet kan du gøre en kæmpe forskel."

Anbefalet til dig