Tur tager vildt 'sving': Buschauffør brugte peberspray mod passager

Af: Liva Høyberg

|

07/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Selvom buschauffører ofte er kendt for deres tålmodighed, eskalerede en uventet konflikt mellem chaufføren og en passager i bus 220.

Mest læste i dag

Mandag eftermiddag tog en tilsyneladende almindelig bustur i bus 220 en uventet drejning.

Selvom buschauffører ofte er kendt for deres tålmodighed, eskalerede en uventet konflikt mellem chaufføren og en passager i bus 220.

Hvad der præcist udløste buschaufførens voldsomme reaktion er stadig et mysterium. Situationen intensiveredes hurtigt og nåede et punkt, hvor politiet måtte tilkaldes.

Detaljerne omkring hændelsens forløb er sparsomme, og politiets efterforskning er i gang for at afklare omstændighederne bag denne usædvanlige hændelse.

Det skriver Sjællandske nyheder

Da politiet ankom til stedet på Trekroner Parkvej, blev den 26-årige buschauffør anholdt, da han ikke blot var i besiddelse af peberspray, men også en totenschlæger: En totenschlæger (ofte kaldet en teleskopisk knippel) er en mekanisk anordning, der består af flere segmenter, der passer ind i hinanden og kan skydes ud for at danne en stiv, forlænget knippel.

Dens primære formål er at forsvare sig eller overmande en person ved at påføre smerte eller skade gennem slag.

Den anvendte peberspray medførte, at den 37-årige passager, som havde tilkaldt politiet, måtte køres til skadestuen for nærmere undersøgelse.

Der var nødvendigt at tilkalde en anden chauffør for at fortsætte busruten.

Årsagen til at situationen eskalerede

I forbindelse med efterforskningen har politiet afhørt den pågældende passager, chaufføren samt et vidne for at få klarhed over hændelsesforløbet og årsagen til at situationen eksilerede og pebersprayen blev brugt

Midt- og Vestsjællands Politi arbejder fortsat på at fastslå motivet bag konflikten samt årsagen til, at chaufføren havde våben med sig i bussen.

Rapporten fra politiet nævner ikke konkret, hvad der drev chaufføren til at have våben på sig, men det antydes, at han tidligere har oplevet trusler eller ubehageligheder på sin rute.

Anbefalet til dig