TV 2 undviger rampelyset: 'Vild med dans'-bandmedlem i centrum for sexismesag

Af: Liva H.

|

12/06/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvad mener kanalen egentlig om sagen?

Lige nu læser andre også

DR udgav for nylig dokumentaren 'Sexisme i musikbranchen', som hurtigt trak overskrifter og blev genstand for en aktiv debat om arbejdsmiljø, magt og ligestilling.

Dokumentaren har allerede haft konsekvenser for den i serien, omtalte 'mandlige artist', som i første afsnit var, Martin Brygman. Det ved man fordi at han selv har identificeret sig som ved at sagsøge DR.

Men hvad mener TV 2 egentlig om sagen?

Det skriver Se og Hør

Gjorde ikke noget ved det

Dokumentarens andet afsnit afsløres blandt andet, at flere deltagere fra programmet 'Toppen af poppen' har oplevet krænkende adfærd fra en anden mandlig artist, der var en del af "The Antonelli Orchestra", der spillede til Tv 2 programmet.

Helt specifikt blev TV 2 gjort opmærksom på, at de kvindelige artister, Matilde Falch og Katinka, havde været udsat for krænkende adfærd. Ifølge de to kvinder følte de dog ikke, at deres oplevelser blev taget alvorligt og fik konsekvenser. Men at det i stedet blev tysset ned og drejet over mod dem.

Hvor står Tv 2 egentlig?

I forbindelse med den kommende sæson af 'Vild med dans', kontaktede Se og Hør derfor TV 2 for at høre deres tanker om den nye sæson af danseprogrammet, hvor bandet igen skal spille.

TV 2 har dog valgt ikke at kommentere på sagen.

I en e-mail skriver de:

"Vi har for nuværende ikke flere kommentarer. Heller ikke til dine spørgsmål om sammensætningen i 'Vild med dans'."

Har allerede fået store konsekvenser for Martin Brygmann

Efter dokumentarens første afsnits offentliggørelse har en række offentligt kendte personer og samarbejdspartnere taget afstand fra den adfærd, som Martin Brygmann har udvist, ved at afbryde deres samarbejde med ham.

Blandt andre har DR, Nordisk Film og sangerinden Tessa valgt at takke nej til yderligere samarbejde.

Selv har Martin valgt at aflyse alle arrangementer og holde en 'pause' det næste lange stykke tid. Det skriver han i et Instagram-opslag.

Se opslaget nedenfor

Anbefalet til dig