Hvis du gerne vil have, at dit barn bliver dus med himlens fugle og får en masse jord under neglene, så kan du fremover overveje at skrive dit barn op til Daginstitutionen Palmeallé. Daginstitutionen har netop fået tilsagn om 969.000,00 kroner fra Børne- og Undervisningsministeriet, der skal være med til at skærpe daginstitutionens profil. Målet er, at det bliver en certificeret natur-daginstitution, der er ude i naturen mange timer om ugen. Pengene fra ministeriet skal være brugt inden udgangen af 2023.
Det fortæller Kolding Kommune i en pressemeddelelse fredag.
Formanden for Børne- og Uddannelsesudvalget i Kolding Kommune, Kristina Jørgensen, er meget glad for den økonomiske håndsrækning fra ministeriet. Hun mener, det kan være med til at få flere forældre til at vælge Palmeallé til deres barn.
"Palmeallé får nu for alvor mulighed for at skærpe sin profil og tiltrække flere børnefamilier, der ikke bor i udsatte boligområder. Desuden vil den økonomiske håndsrækning også være med til at fastholde Palmeallé til at være en af de 20 daginstitutioner på landsplan, der har den største løfteevne," siger Kristina Jørgensen i pressemeddelelsen.
Derfor får Palmeallé pengene
Tilbage i 2018 blev en såkaldt ghettoaftale vedtaget i Folketinget. Aftalen betyder, at der fra 1. januar 2020 højst må nyoptages 30 % børn fra udsatte boligområder om året i hver daginstitution.
Palmeallé er en af de daginstitutioner i Kolding Kommune, der har den højeste andel af børn fra udsatte boligområder. Derfor fik de – sammen med to andre daginstitutioner i Kolding Kommune – inden jul 2019 dispensation fra Børne- og Undervisningsministeriet, så de får indtil udgangen af 2024 til at få andelen af børn fra de udsatte boligområder ned på 30 %.
I erkendelse af at det kræver en solid økonomi at kunne rekruttere og gøre sig attraktiv over for en ny målgruppe af forældre, har ministeriet altså øremærket de knap 1 million kroner til at skærpe Palmeallés profil, så børnefamilier fra andre boligområder vælger daginstitutionen.
Forældre vil køre langt for at få barn i en god institution
Kristina Jørgensen er overbevist om, at når Palmeallés skærpede profil kommer op at køre, vil forældre være villige til at køre dertil, selv om de i givet fald vil skulle tilbagelægge flere kilometer.
"Vi kan se på kommunens andre profil-daginstitutioner, at forældre er villige til at køre langt, hvis deres barn kan gå et godt sted med en klar profil. Med disse ekstra penge kommer Palmeallé ikke kun til at kunne kalde sig en af landets bedste daginstitutioner på løfteevne, men også den første daginstitution i Kolding Kommune med et så massivt fokus på natur og udeliv."
I Kolding Kommune er der i alt fem daginstitutioner med over 30% børn fra udsatte boligområder (fra 33% til 78%). De fem daginstitutioner er Daginstitutionen Palmeallé, Nordstjernen, Pinjevejens Børnehus, Tusindfryd og Skovbrynet.
Ministeriet havde stillet som krav, at en daginstitution kun kunne søge penge fra puljen, hvis daginstitutionen er placeret direkte i et udsat boligområde. Og det er Palmeallé.