Ulla Essendrop havde i mange år slået det hen, men mødet med Peter Qvortrup ændrede alt

Af: Liva H.

|

20/08/2024

Nyheder
Foto: Jonas Olufson/Ritzau Scanpix
I mange år havde Ulla Essendrop troet at det var bare foregik oppe i hendes eget hoved.

Lige nu læser andre også

Den velkendte danske tv-vært og journalist Ulla Essendrop har været et fast ansigt på dansk tv i mange år. Med sin varme udstråling og passion for at formidle nyheder og sportsbegivenheder har hun vundet mange seeres hjerter. Men hvad man ikke kunne se på hende, var, at hun i mange år havde døjet med et problem, som viste sig at være langt mere alvorligt, end det umiddelbart syntes.

Som tidligere danser var Ulla Essendrop vant til at ignorere smerter og betragte dem som en del af hverdagen. Smerter var noget, man som danser blot skulle vænne sig til, fordi kroppen ofte gjorde ondt. Derfor holdt Ulla bare ud og kom igennem dagen på bedste vis.

Men da smerterne nåede et højdepunkt, bemærkede hendes læge, Peter Qvortrup, at noget var galt. Ulla kunne nemlig ikke bruge sin venstre arm, hvilket straks fik lægen til at opfordre hende til at få det undersøgt nærmere.

Efter et besøg hos lægen viste det sig, at smerterne ikke bare var indbildning eller noget ubetydeligt. Ulla blev diagnosticeret med en dobbelt diskusprolaps i nakken som følge af slid.

Selvom beskeden var voldsom, følte Ulla en form for lettelse over endelig at finde ud af, hvad der forårsagede de store smerter:

"Jeg var rigtig, rigtig glad for, at det fik et navn, for så var det ikke bare noget, jeg gik rundt og bildte mig ind. Man kan blive helt skør af at få mere og mere smertestillende medicin, så det var rart at finde ud af, at det ikke bare var mig, der peb, men at der rent faktisk var noget om det," fortæller Ulla Essendrop til magasinet FIT Living.

To sygdomsforløb

Diskusprolapsen var dog ikke det eneste, Ulla havde måttet kæmpe med. Året forinden havde hun gennemgået en stor operation for tarmslyng. Selvom begge operationer var vellykkede, var det stadig hårdt for Ulla at skulle igennem genoptræning og restituere efter to sygdomsforløb.

Men for Ulla var der ikke noget, der var så skidt, at det ikke førte til noget godt. De to sygdomsforløb blev omdrejningspunktet for en ny tilgang til træning og sundhed.

"På grund af operationerne har jeg ekstremt meget fokus på styrke. Efter jeg blev opereret i maven, fik jeg at vide, at succesen af ens genoptræning handler meget om, hvor god form du er i, og om din mave kan hele, så jeg har fået totalt respekt for coretræning. Mit forløb med nakken gjorde mig opmærksom på, at jeg skal styrke mine nakkemuskler, for jeg skal simpelthen aldrig igennem det her igen. Jeg skal i hvert fald gøre alt, hvad jeg kan for at forebygge det, så hvis det nogensinde sker igen, vil jeg kunne se tilbage og vide, at det i hvert fald ikke skyldtes min egen sløsethed. Jeg vil vide med mig selv, at jeg virkelig har gjort alt for at bygge min nakke og mine muskler op igen," siger Ulla Essendrop.

I dag holder Ulla fast i sine gode træningsvaner og laver styrketræningsøvelser seks dage om ugen.

Anbefalet til dig