Undersøger bivirkninger ved endnu en af vaccinerne

03/06/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu undersøges endnu en af de vacciner, der gøres brug af i Danmark.

Mest læste i dag

Torsdag fortæller Lægemiddelstyrelsen, at de nu også undersøge vaccinen fra Pfizer-Biontech. 

"Lægemiddelstyrelsen har – ligesom i andre lande – modtaget indberetninger om perikarditis (hjertehindebetændelse) og myokarditis (hjertemuskelbetændelse) efter vaccination," skriver styrelsen.

"Lægemiddelstyrelsen har vurderet to indberetninger om perikarditis. I det ene tilfælde vurderes en sammenhæng med vaccinen mindre sandsynlig. I det andet tilfælde kan det ikke udelukkes, at vaccinen har været en medvirkende årsag."

Derudover har styrelsen vurderet én indberetning om myokarditis, hvor det ikke kan udelukkes, at vaccinen har været en medvirkende årsag.

Lægemiddelstyrelsen følger, i samarbejde med EMA og de andre nationale lægemyndigheder i EU, indberetninger om perikarditis og myokarditis nøje. Der er ikke påvist en årsagssammenhæng mellem vaccinen og perikarditis eller myokarditis, og EMA er ved at undersøge, om der kan være en sådan årsagssammenhæng, understreges der. 

81 dødsfald vurderet: Sammenhæng med vaccinen mindre sandsynlig

Lægemiddelstyrelsen har foreløbigt modtaget og vurderet 81 indberetninger, der omhandler dødsfald i tiden efter vaccination. I alle 81 tilfælde er det Lægemiddelstyrelsens vurdering, at det er mindre sandsynligt, at der er sammenhæng med vaccinen, og at det er overvejende sandsynligt, at dødsfaldene skyldes andre forhold.

Lægemiddelstyrelsen følger, i samarbejde med EMA og de andre nationale lægemyndigheder i EU, indberetninger om dødsfald nøje, slår styrelsen fast i pressemeddelelsen. 

 

Anbefalet til dig