USA afviser Novo Nordisk

Af: Amalie L.

|

11/07/2024

Nyheder
Foto: Tada Images / Shutterstock.com
Foto: Tada Images / Shutterstock.com
Medicinalgiganten er blevet afvist i USA.

Lige nu læser andre også

Novo Nordisk har mødt en midlertidig mur i USA.

De amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) har bedt om flere oplysninger, før de kan godkende Novo Nordisks ugentlige insulinbehandling, Icodec, til diabetespatienter.

Det skriver Ekstra Bladet

Ifølge Novo Nordisk er der blevet udstedt et såkaldt 'Complete Response Letter' fra FDA. Brevet stiller blandt andet spørgsmål ved fremstillingsprocessen. 

For at komme videre med godkendelsesprocessen skal Novo Nordisk nu svare på disse spørgsmål – en opgave, der ikke når at blive løst i 2024.

Martin Lange, udviklingsdirektør i Novo Nordisk, understreger, at selskabet vil samarbejde tæt med FDA for at finde de nødvendige skridt fremad. 

"Vi vil arbejde tæt sammen med FDA for at identificere de næste skridt, der er nødvendige for at afslutte gennemgangen, så vi kan tilbyde denne nye behandlingsmulighed til voksne, der lever med diabetes," udtaler han.

Trods den potentielt nedslående nyhed er der dog ingen grund til panik. Lars Hytting, kapitalforvalter hos Artha Invest, vurderer, at denne midlertidige afvisning ikke vil skabe større bølger blandt investorerne. 

"Det er ikke noget markedet tillægger voldsomt meget værdi," siger Lars Hytting i en kommentar.

Novo Nordisk indsendte ansøgningen om FDA-godkendelse i april 2023. Allerede i maj i år udtrykte et ekspertpanel fra FDA tvivl om, hvorvidt der var nok data vedrørende insulinbehandlingen. 

Selvom FDA-godkendelsen lader vente på sig, har Icodec allerede fået grønt lys på flere andre markeder, herunder EU, Japan og Canada.

Anbefalet til dig