Utilgivelig og farlig opførsel: Nu vil politiet slå hårdt ned på disse bilister

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Efter gentagne tilfælde af aggressiv opførsel, har politiet fået nok.

Mest læste i dag

Danske skolepatruljer står over for mere end blot regn og rusk.

Med høj hastighed, manglende hensyn og aggressiv adfærd fra trafikanter, bliver deres vigtige arbejde ofte gjort vanskeligere.

Men i uge 5 tager Rådet for Sikker Trafik og landets politikredse affære med en kreativ og alvorlig kampagne kaldet "Den Sureste Uge".

Det skriver Avisen.dk.

Denne uge er dedikeret til at øge bevidstheden om skolepatruljernes udfordringer og forbedre trafiksikkerheden omkring skolerne. Politiet vil være til stede ved skoler i hele landet, ikke kun for at støtte patruljerne, men også for at sikre, at trafikreglerne overholdes.

- For os handler det om, at skolepatruljer og børn, der går til og fra skole, føler sig trygge, fortæller Christian Berthelsen, der er politiassistent ved Rigspolitiets Koncernkommunikation.

Interessant nok viser en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik i 2022, at hver fjerde skolepatrulje har oplevet verbale overfald. Kampagnens navn, "Den Sureste Uge", har måske et glimt i øjet, men budskabet er seriøst. Det er en påmindelse om, at respektfuld adfærd i trafikken starter med de voksne.

Berthelsen påpeger, at børnene lærer af de voksnes eksempel. Derfor er det essentielt, at de voksne opfører sig ansvarligt og overholder færdselsloven. Denne kampagne er ikke kun en uges fokus på trafiksikkerhed; det er en opfordring til at skabe en langvarig forandring i, hvordan vi agerer i trafikken.

- For ellers fremelsker vi en kultur, hvor det bliver standarden at have en aggressiv adfærd eller bare læse på færdselsregler, siger Christian Berthelsen, uddyber Berthelsen.

Med politiets tilstedeværelse bliver det en uge, hvor skoleveje bliver sikrere, og forhåbentlig en fremtid, hvor aggressive kørselsvaner bliver fortid.

Så husk, næste gang du nærmer dig et skolepatruljeområde, at et smil og en respektfuld hastighed kan gøre en stor forskel.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig