Vilde prisstigninger på vej: Så meget dyrere bliver diesel og benzin

24/03/2024

Jesper Bengtson

Foto: Privat
Benzin og diesel bliver dyrere.

Mest læste i dag

Hvis du ejer en benzin- eller dieselbil, så er der god grund til at spidse ører nu.

Selvom det har været fremme i et stykke tid efterhånden, så er det helt sikkert ikke alle, der har opfanget, at der er vilde prisstigninger på vej mod både benzin og diesel.

I 2027 vil prisen på benzin og diesel i Danmark stige med omtrent én krone per liter som følge af implementeringen af et nyt CO₂-kvotesystem i EU, ETS2, der også vil påvirke omkostningerne ved opvarmning med olie og gas.

Tiltaget er en del af en bredere europæisk indsats, der omhandler at inkludere flere sektorer i CO₂-prissætningen for at bekæmpe klimaforandringerne.

Det skriver Dansk Industri.

Ifølge de nye regler vil danske forbrugere, der stadig er afhængige af fossile brændstoffer til transport og opvarmning, stå over for en samlet merudgift på næsten fem milliarder kroner årligt.

Det skyldes Folketingets tidligere beslutning om at inkludere disse forbrugere i det nye kvotesystem, der supplerer det allerede eksisterende ETS.

ETS er en CO₂-emissionshandelsordning, der har til formål at sænke udledningen af drivhusgasser i EU-landene.

Jacob Bræstrup opfordrer til en omlægning af bilafgifterne for at fremme skiftet til nulemissionskøretøjer og understreger behovet for at revurdere afgiftsstrukturen på bilområdet snarest muligt.

Han advarer om, at elbiler står over for en uforholdsmæssigt stor stigning i registreringsafgift fra 2026, hvilket kunne sænke tempoet i overgangen til en CO₂-neutral transportsektor.

Elbiler er ikke så dyre igen

For mange kan det virke som en stor udgift at skulle udskifte brændstofbilen med en elektrisk en af slagsen, men det viser sig, at det faktisk ikke behøver at være så dyrt, som du måske tror.

For under 300.000 kroner kan du nemlig finde et hav af elbiler, der dækker forskellige behov - fra bykørsel til familieudflugter.

Det kan du læse meget mere om i artiklen herunder, der hedder "Her er Danmarks billigste elbiler: Du taber kæben, når du opdager, hvor billigt de kan fås."

Anbefalet til dig