Skal bilister vente på, at fodgængere når den anden side af et fodgængerfelt? Her får du svaret

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu får du svaret.

Mest læste i dag

Sekunder kan let føles som timer i trafikken, hvis man har en smule travlt.

Hver dag opstår der over hele landet flere situationer, hvor både fodgængere og bilister befinder sig i gråzoner af trafikreglerne.

En sådan situation opstår blandt andet, når fodgængere allerede er i færd med at krydse vejen ved et lyssignal, og det så pludselig skifter fra grønt til rødt.

Skal fodgængeren skynde sig over? Skal bilisten vente uanset hvad? Spørgsmålene er mange, når det kommer til situationer som denne, men svaret er ikke så komplekst som så.

Svaret på det evige spørgsmål er blevet klargjort af Holbæk Kommune, som belyser den korrekte adfærd i sådanne situationer.

Hvis en fodgænger befinder sig i krydset, og lyssignalet skifter til rødt, skal vedkommende fortsætte over krydset i et normalt tempo og sikre en sikker krydsning.

Hvis det sker for dig, behøver du altså ikke at skynde dig fremover. Reglen er selvfølgelig forudsat at fodgængeren allerede havde bevæget sig ud i krydset, da lyssignalet var grønt.

Dette gælder naturligvis under forudsætning af, at fodgængeren allerede har begyndt sin passage, mens signalet var grønt.

Det er tilmed vigtigt, at både fodgængere og bilister er opmærksomme på 'reglen' for at undgå potentielt farlige situationer.

For bilister betyder det, at der skal udvises tålmodighed og respekt for fodgængernes ret til at færdiggøre deres passage - også selvom de lige har fået grønt lys.

Det er vigtigt at huske, at trafiksikkerhed er et fælles ansvar, og at overholdelse af trafikreglerne samt gensidig respekt kan forhindre ulykker og redde liv.

Anbefalet til dig