Zelensky melder ud: "Rusland har tabt"

Af: Ida Hansson

|

30/05/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Præsident Zelensky mener, at Rusland har tabt kampen ikke kun om Kharkiv, Kiev og det nordlige Ukraine, men også sin fremtid og alle kulturelle bånd til verden.

Mest læste i dag

"I dag besøgte jeg Kharkiv - både selve byen og frontlinjepositionerne for vores militær i regionen. Kharkiv led forfærdelige strejker fra besætterne. Vinduerne i byens sorte, udbrændte, halvødelagte lejlighedsbygninger vender mod øst og nordpå -- hvorfra russisk artilleri skød, hvorfra russiske kampfly ankom. De står over for Rusland, og i dem nu, som i et spejl, kan den russiske stat se sig selv," sagde Zelensky i sin natlige tale og fortsatte:

"Den kan se, hvor meget den har tabt over disse 95 dage af fuldskala krig mod Ukraine," sagde Zelensky. Ifølge ham har Rusland allerede tabt ikke kun kampen om Kharkiv, kampen om Kiev og det nordlige Ukraine, men det har mistet sin egen fremtid og eventuelle kulturelle bånd til verden. De brændte alle ned, også der, i Saltivka,"

Ukrainske soldater fra Joint Forces Task Force har slået 14 fjendtlige angreb tilbage i Donetsk- og Luhansk-regionerne, med kampe i gang i tre områder. Sådan lød meldingen fra pressetjenesten for Joint Forces Task Force på Facebook ifølge Ukrinform.

Ifølge rapporten bruger russerne langs hele forsvarslinjen kampfly, flere raketkastere, storkaliber artilleri, kampvogne, morterer af forskellige systemer, affyring af missil- og bombeangreb på civil infrastruktur og boligområder.

Russiske tropper beskød 46 bosættelser i Donetsk- og Luhansk-regionerne og ødelagde og beskadigede 62 civile faciliteter: 59 boligbygninger, en elektrisk transformerstation og et samfundscenter.

Som et resultat af disse beskydningsangreb blev mindst tre civile dræbt og to andre såret i Pokrovsk- og Bakhmut-distrikterne i Donetsk-regionen.

I løbet af de sidste 24 timer ødelagde ukrainske styrker to artillerisystemer, 11 pansrede køretøjer og ti fjendtlige køretøjer. Derudover skød ukrainske forsvarsenheder to X-59MK krydsermissiler og tre Kub højpræcision ubemandede luftfartøjer ned.

Ukrainske luftforsvarsenheder skød en fjendtlig K-52-helikopter, tre krydsermissiler og 25 ubemandede luftfartøjer ned.

Anbefalet til dig