Muligvis verdens lækreste sovs - Her er sovsen du får lyst til at drikke med sugerør

Opskrifter
Dette er en modelfoto af sovs. Foto: Shutterstock
Det kan være lidt af en videnskab at lave sovs. Skal du for eksempel lave en Bearnaise er det næsten umuligt ikke at få den til at skille. Denne sovs er dog både nem og lækker og så kræver den ikke de helt vilde ingredienser.

Lige nu læser andre også

 Da vi testede denne sovs, var flere af de spisende gæster i næsten i himlen, og det blev påpeget at de havde lyst til at drikke den med sugerør. Her giver vi dig opskriften, og du kan godt finde sugerørene frem, for den er virkelig god. Og er du plastikforskrækket kan du altid bruge en glassugerør.

Det skal du bruge

Det er meget simple ingredienser der skal bruges i denne sovs, og du er samtidig ikke afhængig af at skulle spise den til noget bestemt kød, da der ikke skal bruges hverken fond eller fedtstof fra kød. Faktisk gør sovsen også til alt kød eller som suppe eller drink alt efter, hvad man er til.  

Indkøbsliste:

  • Cirka 1,5 dl Balsamico.
     

  • To spiseskeer sukker
     

  • Cirka 3 spiseskeer vildtbouillon (det i plastikbøtte)
     

  • Cirka 250 gram svampe (gerne kantareller)
     

  • Cirka en halv liter fløde
     

  • Salt
     

  • Peber

Sådan gør du

Det er en forholdsvis nem sovs at lave. Men den tager lidt tid, fordi Balsamicoen lige skal koge ind til en sirup.

  1. Man skal starte med at hælde Balsamicoen i en gryde.
     

  2. Man steger svampene af på en varm pande.
     

  3. Herefter lader man den koge ind til den er som sirup.
     

  4. Så tilsætter man vildtbouillon og lidt fløde.
     

  5. Tilsæt svampene og sovsen koge ind.
     

  6. Herefter tilsætter man fløde lidt efter lidt. Hvor tyk man vil have sovsen er en smagssag, så det vælger man selv.
     

  7. Smag til med salt, peber og sukker.

Nu er din sovs klar til at blive serveret til lige det kød eller den ret du gerne vil have – eller drukket med sugerør for den sags skyld.

Anbefalet til dig