Kogte æg er en favorit på de danske frokostborde.
Især til højtiderne ledsages de kogte æg af rejer, mayonaise og citron - og er populært pålæg blandt bordet. ,
Derfor er det ofte også et større arbejde, når der skal pilles æg til frokost fadene. Skallen sidder fast, smuldrer til små stykker eller trækker store stykker af æggehviden med af, når den fjernes fra ægget.
Desuden tager det lang tid - og mange ville sikkert hellere bruge denne tid anderledes.
Derfor vil dette geniale trick, sikkert gøre det meget nemmer for mange - og sikkert desuden også pænere, med helt perfekte hele pillede æg på frokostfadet.
En hemmelig ingrediens
For at få skallen til at glide nemt og ubesværet af ægget, skal man nemlig tilsætte en "hemmelig ingrediens" i det kogende vand.
Det er dog en almen kendt én, som mange alligevel har i køkkenskabet. Der er nemlig tale om bagepulver.
Du tilføjer blot en teskefuld bagepulver i gryden med vand og æg.
Bagepulveret øger æggets pH-værdi og derfor løsner æggehviden sig meget nemmere fra æggeskallen.
Når æggene er færdige med at koge, lader du dem køle af i koldt vand i cirka fem minutter.
Tilføj eventuelt en smule ekstra bagepulver til vandet, mens æggene køler af - således sikrer du at effekten virker optimalt.
For at gøre æggepilningen endnu nemmere, kan du ryste gryden med æggene og efterfølgende pille dem under rindende vand.
Det rindende vand hjælper nemlig også skallen med at glide nemmere af og æggene bliver fine "rene" efter pilningen.
En anden smart metode er, at vente med at pille æggene til de er helt kølet af.
Når du skal pille ægget, banker du det her mod en hård overflade - eksempelvis en bordplade og så "ruller" du ægget frem og tilbage. Så løsner skallen sig og du kan nemt pille den af.
Tilbage er der blot at sige: god fornøjelse.