4 uundværlige råd: Sådan sparer du penge i krisetider

Af: Ida Hansson

|

09/01/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
At spare penge i krisetider er ikke en nogen opgave. Dette gælder især situationer, hvor du måske har brugt et betydeligt beløb af din 'nødfond' til en uventet udgift.

Mest læste i dag

Heldigvis er der strategiske måder, hvorpå du kan genopbygge din opsparing i kølvandet på en hidtil uset begivenhed. Følg disse tips for at skabe et sikkerhedsnet af besparelser i en krisetid.

Det vil helt sikkert have en effekt på din pengepunge - på den gode måde.

1. Kig dit budget igennem
At se på dit budget er utrolig vigtigt, når du skal bestemme, hvordan du kan spare penge i en krisetid, fordi det giver dig mulighed for bedre at forstå, hvor dine penge er på vej hen.

Gennemgå dine faste, variable og periodiske udgifter og dine forbrugsvaner. Du vil opdage, at der er områder, hvor du nemt kan skære ned på udgifterne.

2. Betal gæld med høj prioritet
I en krisetid vil du ikke gå glip af en betaling med høj prioriteret. Denne type gæld omfatter realkreditlån og/eller huslejebetalinger, forsyningsselskaber, børnebidrag, billån, enhver strafferetlig gæld og retsbestemt gæld. Det skriver GoBankingRates.

At ikke betale disse regninger kan tvinge dig til at glide ud i endnu en krise. Du kan blive smidt ud af dit hjem eller opleve tilbagetagelse af køretøjer, få din elektricitet eller vand afbrudt, opleve udsat løn eller modtage fængselsstraf.

3. Se på muligheder, hvor du kan reducere dine omkostninger
Hvis slutningen af ​​din lejekontrakt nærmer sig, opstår chancen for at flytte til en billigere lejlighed eller se, om der er andre overkommelige boligmuligheder, som at leje et gæstehus eller en effektivitetsenhed, i dit område.

Professionelle, der arbejder hjemmefra og ikke kører meget, kan overveje at sælge bilen. Hvis du nærmer dig pensionsalderen og bor i et hus, der er for stort til dig i et dyrt område, kan du overveje at sælge og flytte til en mindre bolig i en mere overkommelig by eller forstad.

Reduktion af faste udgifter kan være den hurtigste måde at spare penge på i svære tider. Sæt den ekstra opsparing i din nødfond eller enhver anden opsparing, der opbevares på en opsparingskonto høj afkastningsgrad.

4. Bliv strategisk, når du handler ind
Dagligvarer er en svingende udgift for alle husstande, og midt i inflationen er indtægterne normalt ikke billige.

Brug alle strategiske shoppingmuskler, du har, når du besøger supermarkedet. Lav en indkøbsliste og hold dig til den, køb butiksmærker frem for mærkevarer og køb i billigere supermarkeder.

Anbefalet til dig