85.000 danskere får snart ekstraregning - Er du blandt dem?

19/04/2023

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Fra næste år skal 85.000 danskere gøre sig klar på en dyrere regning

Mest læste i dag

En samlet årlig ekstraregning på 40 millioner kroner.

Så svimlende højt beløb skal 85.000 danskere snart deles om at betale, skriver Finans.

Der er specifikt tale om de danskere, der har investeret i grøn og bæredygtig strøm, så som hjem med solcelleanlæg og/eller vindmøller.

Er du en af borgerne med en investering i de grønne alternativer, skal du derfor forberede dig på en ekstraregning, der vil ligge på cirka 475 kroner om året.

Prisstigningen sker, da afregningen af de grønne strømproducenter snart vil ændres fra nettotarifering til bruttotarifering. 

Kort fortalt betyder det, at når elkunder i dag køber strøm fra elnettet, bliver det modregnet den strøm de selv leverer til nettet, før man udregner, hvad de reelt skal betale for transport af strømmen.

Nu bliver reglerne så lavet reglementerne om, så kunder med grøn energi skal betale den samme afgift, som andre energiforbrugere.

Dette kommer formentlig som et chok for de mange solcelle-forbrugere, da det ikke var hvad de blev lovet i tidernes morgen.

I 2012 blev borgere med solceller, eller borgere der viste interesse i at få solceller installeret i hjemmet, nemlig lovet, at der ikke ville blive ændret på reglerne for hvordan de betaler, før år 2032.