Alenemor sparede 37.781 kroner med vildt sparetip: Se hvordan hun gjorde

Af: Liva Høyberg

|

15/04/2024

Penge
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Og hun mangler absolut ikke noget

Mest læste i dag

Lucia Grynderup Russo, en 37-årig sosu-assistent fra Ballerup, tog denne metode til sig i februar 2023. Selvom hun ikke tidligere havde problemer med at få pengene til at række, fandt hun det udfordrende at spare op.

Det skriver Woman

Fra februar til den 31. december 2023 formåede hun alligevel at spare 37.781 kroner, på trods af at hun alene forsørger sin syvårige datter og også yder bidrag til to andre børn.

Hver uge hæver Lucia et fast beløb, som hun distribuerer i henhold til fastlagte budgetposter.

Ved ugens afslutning overførte hun eventuelle resterende midler til to opsparinger. Én er øremærket til en rejse til Disneyland i 2026 med hendes datter, og den anden til datterens konfirmation om otte år.

"Jeg oplever ikke nogen mangler, så hvordan jeg før brugte pengene, er uvist for mig. Men småbeløb her og der løber op. Kontanter gør penge mere håndgribelige," forklarer hun.

At hæve kontanter og fordele dem i små kuverter mærket med udgifter som 'mad' og 'underholdning' lyder som et tip fra en svunden tid. Men dette koncept danner også grundlaget for en ny og populær pengetrend kaldet 'cashstuffing'.

At være 'stuffer' har beroliget Lucia ved at sikre, at der spares op til fremtidige nødvendigheder. Det har også åbnet hendes øjne for tidligere forbrugsmønstre.

Der er dog flere fordele ved 'cashstuffing' end blot besparelser.

For eksempel har Lucias datter holdt op med at tigge om køb, når de er ude at handle. "Hun er blevet meget mere opmærksom på, at ting koster penge. Unge i dag forstår ikke altid pengeværdi, da de ser det som tal på en skærm," bemærker Lucia.

Hun ser et stort pædagogisk potentiale i 'cashstuffing'.

“Hun er også blevet meget mere bevidst om, at ting koster noget. Unge mennesker og børn i dag ved jo ikke, hvad penge er. De ligger bare på en telefon eller et ur. Det er et problem. Men kontanterne lærer dem det.” udtaler Lucia

Lucias engagement i metoden førte til oprettelsen af Facebook-gruppen 'Cashstuffing for alle', hvor medlemmer støtter hinanden i at adoptere denne sparepraksis.

"Det er vigtigt for mig, at alle kan deltage og opnå en sundere økonomi. Mange medlemmer kæmper med forskellige livsudfordringer, og jeg har hjulpet nogle med at opstille budgetter," siger hun og tilføjer: "Det er fantastisk at kunne dele glæder og besparelser med hinanden. Jeg har kontakt med mange, og nogle har jeg også mødt privat."

Anbefalet til dig