'Den sorte svane' Carl afslører: Med disse metoder svindlede han for millioner

Af: Liva Høyberg

|

03/06/2024

Penge
Foto: Tv2/Shutterstock
Foto: Tv2/Shutterstock
Carl nævner blandt andet tre metoder, der sikrer mest muligt gevinst.

Mest læste i dag

TV2's dokumentarserie 'Den sorte svane' afdækkede adskillige sandheder og detaljer om, hvordan underverdenen med assistance fra samfundets øvre lag hvidvasker millioner af kroner og snyder den danske stat.

En af de involverede figurer er den tidligere byrådspolitiker og ejendomsinvestor Carl Richard Christensen. Han besidder en række metoder til, hvordan man kan bøje loven, undgå den helt, og maksimere sit udbytte.

Det skriver Tv2

Under flere samtaler med TV2s 'muldvarp', Amira Smajic, der til daglig er erhvervsrådgiver, deler Carl ud af sine erfaringer og metoder til skattesvindel.

Gennem lån

I en af disse samtaler, hvor Amira nævner, at hun har klienter, der ønsker at flytte et trecifret millionbeløb til Schweiz eller Luxembourg, spørger Carl: "Tre cifre... vi siger 100. Kan du kort beskrive... Ønsker de maksimal skatteunddragelse?"

Carl forklarer yderligere, at man for eksempel ved at oprette et lån på 10 millioner til et selskab i Luxembourg, som aldrig betaler tilbage, kan tage tabet i Danmark.

Kalle Johannes Rose, Ph.d. og forsker ved Institut for Regnskab på CBS, har hørt om Carls metoder og betegner dem som 'alvorlig økonomisk kriminalitet'.

"De metoder, der bliver beskrevet her, er meget alvorlige, fordi man i bund og grund trækker penge ud, som burde være beskattet, direkte ud af statskassen. Det er at snyde staten for skatteindtægter. Man undgår det, som hr. og fru Danmark gør, nemlig at betale skat. Dermed får man hele pengesummen ind på en konto, minus et gebyr, som man kan hæve, så man selv kan bruge pengene. Penge, som ellers ville være gået til vores velfærdssamfund," forklarer Kalle.

Køb af projektejendom

En anden af Carls 'smarte' fiduser, som han også rådgiver Amira Smajics klient til, er at købe en projektejendom i Spanien, som Carl selv ejer. Planen er, at klienten skal betale et indskud svarende til det beløb, de ønsker at skjule for staten i udlandet.

Tricket er dog, at hverken klienten eller Carl egentlig skal købe en ejendom. Det er blot for at skjule pengene.

Klienten skal kort efter indgåelse af aftalen om projektsalget fortryde, hvorefter 'indskuddet' går tabt. Herefter får klienten beløbet tilbage på en anden måde.

Ifølge Carl Richard er det en metode, han har anvendt flere gange tidligere.

Skift adresse

Et alternativ til de to andre metoder er at flytte adressen til Luxembourg, der er kendt for sine favorable skattevilkår.

Det er noget, han selv har gjort og derfor har god erfaring med.

Idéen er her at stifte en fond, der kan udbetale penge til begunstigede personer.

Anbefalet til dig