Disse danskere kan få mindre udbetalt næste år

11/06/2022

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
En kombination af inflation og finansmarkederne kan få betydning for op til flere danskeres udbetaling.

Mest læste i dag

Der er flere af de danskere, der er gået på pension eller har i sinde snart at gøre det, der potentielt kan se frem til at få en lavere månedlig udbetaling.

ådan lyder det fra Politiken ifølge Ritzau.

Grunden til dette er, at en stor del af de nye pensionskunder, men også en stigende del af de gamle, har fået tilbuddet om at overgå til en såkaldt markedsrente-pensionsordning.

Ved at overgå til en sådan ordning, giver man en større frihed til sit pensionsselskab, hvilket vil sige, at de i modsætning til andre løsninger, kan investere dine penge mere frit.

I og med, at finansmarkederne generelt er præget af en stor uro, har dette ført til, at det er svært at skabe et positivt afkast. Dette gør sig også gældende for professionelle børsmæglere, der arbejder med finansmarkederne til dagligt.

Ikke nok med det, så er man også nødt til at tage højde for den støt stigende inflation. Den er nemlig med til at reducere alle danskeres købekraft, hvilket betyder, at man kan få mindre for sine penge.

Ifølge Ritazu har Søren Andersen, der er pensionsrådgiver i FPension, udtalt, at disse forhold kan vise sig at få en stor betydning for personer, der er gået på pension, men også for personer, der er på vej på pension.

"De vil opleve en betragtelig nedgang i deres udbetalte pension, hvis markedet fortsætter som nu resten af året," siger Søren Andersen til Politiken ifølge Ritzau.

Ifølge Søren Andersens beregninger kan de hårdest ramte pensionister allerede til næste år risikere en stor nedgang i de månedlige udbetalinger, der lyder på op mod flere tusinde kroner.

"Hvis man i dag får udbetalt 20.000 kroner om måneden i pension, og afkastet i år bliver ti procent lavere end det forventede, så vil pensionen falde til 18.000 kroner," lyder det fra ham.

Anbefalet til dig