El-prisen stiger igen: Undlad at bruge strøm i disse timer

12/10/2022

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
El-prisen er begyndt at stige igen, og særligt i dette tidsrum bør du slukke for kontakterne.

Mest læste i dag

Efter en god lang periode med ekstremt lave elpriser, er priserne atter begyndt at hæve sig. Det sker blandt andet på baggrund af, at det kraftige blæsevejr der var over Danmark i flere dage, ikke længere giver den samme energi til vindmøllerne, og derfor skal strømmen hentes på andre måder.

Prisen er fortsat lav sammenlignet med de priser vi oplevede det meste af sommeren, men i dag vil der komme et tidsrum, hvor det er bedst, at du holder kontakterne slukket.

I dag har prisen inklusiv transport, moms og afgifter ligget på omkring 3.40 kroner pr. kWh, men når vi rammer 17-18-19-20 så stiger den i høj grad. Særligt timerne 18 og 19 bør du ikke bruge mere el end nødvendigt. Her eksploderer prisen nemlig, så den pludselig er oppe i 5.24 kroner pr kWh fra 18 til 19, og hele 6.18 kroner fra 19 til 20.00.

Hvis du ikke akut står og skal bruge strøm, så vil det være en fordel at vente lidt timer.

Allerede nu kan man nemlig se spotprisen for det kommende døgn, og det viser, at klokken 03.00 til 03.59 i nat vil være det billigste tidspunkt på døgnet at benytte strøm.

Hvis du ikke har en fastprisaftale, og hvis du har mulighed for at planlægge din opvaskemaskine, vaskemaskine og tørretumbler, så vil det være en god ide at time dem til at begynde klokken 3 i nat, og dermed vil du spare væsentligt med penge i forhold til, hvis du vasker op i aften mellem 18 og 20.

Strømmen bliver billigere senere på ugen

I skrivende stund er det kun muligt at se elpriserne den efterfølgende dag, når klokken har rundet 13.00. Til gengæld så er der flere udbydere, der kommer med en cirka prognose på, hvordan elpriserne vil blive en hel uge frem.

Dette kan de gøre baseret på blandt andet vejrudsigten.

Netop nu forventes prisen at være lavest lørdag og søndag omkring klokken 12 til 17. Den præcise pris kendes af gode grunde ikke, men skal du eksempelvis have ladet din bil op, så vil det være klogt at vente til weekenden, hvor strømmen vil være billigere.

Anbefalet til dig