Fantastisk nyt til knap 400.000 danskere: Mindre tal på regningen

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Prisen er styrtdykket siden 2022.

Mest læste i dag

Flere boligejere køber nye gasfyr – og samtidig er der færre, som investerer i luft til vand varmepumper og  flere, der tøver med at tilslutte sig fjernvarme.

Ikke siden 2016 har salget af gasfyr været så højt som nu, skriver Home A/S i en pressemeddelelse.

Årsagen er, at gasprisen er styrtdykket siden den steg dramatisk i halen på Ruslands invasion af Ukraine i starten af 2022, så den nu er tilbage på samme niveau, som boligejerne betalte op igennem 2010’erne. Gasprisen er nu den laveste i tre år og faldet med 93 % siden toppen, skriver Børsen.

  • ”Det er godt nyt for landets ca. 400.000 husejere med gasfyr – både dem der vil blive boende og dem, der har salgsplaner. Med de markant lavere gaspriser fremstår deres bolig igen mere attraktiv i købernes øjne,” siger boligmarkedsanalytiker i Home Henrik Hauthorn Jensen.

Fald i salg af varmepumper
Samtidig falder salget af luft til vand varmepumper, lige som tilslutningen til fjernvarme ikke går lige så hurtigt som tidligere.

Bent Achton, der er direktør i Leon Petersen VVS og Gas, forklarer til Børsen:

”Kunderne er jo glade for deres gasfyr. Et nyt koster kun en tredjedel af en ny varmepumpe, det er nemt at håndtere, det fylder ikke ret meget fysisk, og folk har fået øjnene op for, at det er dyrt at blive tilkoblet fjernvarme og at blive afkoblet igen, hvis man skulle fortryde.”

Samtidig er der mange steder i landet lange udsigter til at blive tilkoblet fjernvarme, skriver Børsen.

De nye gasfyr kan køre på biogas, og ca. 50 % af den gas, vi brænder i dag, er bio. I 2028 forventer man, at det er 100 %.

Gas fra Rusland udgør pt. ca. 15 % af EU's gasimport, mens flydende naturgas, det såkaldte LNG, fylder stadig mere i markedet.

Anbefalet til dig