Genial bankfinte for få kender: Med kun få klik kan du score tusindvis af kroner

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mybanker har haft kuglerammen fremme - og de har fundet en en smart måde, danskerne kan få tusindvis af kroner.

Mest læste i dag

Man skulle tro at det er for godt til at være sandt - men den er skam god nok.

Med få klik kan danskerne nu øge deres opsparingsudbytte markant.

Ifølge Mybanker er der tusinder af kroner at tjene ved at flytte penge fra en lønkonto til en højrentende opsparingskonto. Denne enkle handling kan transformere en beskeden renteindtægt til en betydelig årlig gevinst.

Det skriver B.T.

For eksempel, en opsparing på 100.000 kr. i en konto med kun 0,5 pct. årlig rente giver en årlig indtægt på kun 500 kr. Men ved at flytte disse penge til en konto med en rente på 3,45 pct., stiger fortjenesten til hele 3.450 kr. Det er en forskel på 2.950 kr. årligt - en ikke ubetydelig sum for de fleste.

Jens Uhrskov Hjarsbech, cheføkonom hos Mybanker, påpeger, at der er gevinster at hente for dem, der ønsker at undgå større risici, som ved investeringer i aktier eller obligationer.

"Helt grundlæggende set er der nu en gevinst at hente, hvis man har nogen penge, man ikke har lyst til at løbe en større risiko med ved for eksempel at investere i aktier eller obligationer," siger han.

Interessant nok er det ikke de store banker, der tilbyder de mest fordelagtige renter. I stedet er det mindre, men stadig pålidelige spillere som Santander og Bank Norwegian, der fører an.

Hjarsbech beroliger enhver bekymring om at placere en større portion penge hos disse banker, idet indskydergarantien på op til 750.000 kr. sikrer indskud.

Hjarsbechs råd er klar: for at skabe bedre konkurrence og højere renter på indlån, bør bankkunder være villige til at skifte bank.

"Hvis vi gerne vil have bedre konkurrence, så skal vi kunder være mere mobile og have lyst til at skifte bank og turde gøre det, for så mærker bankerne, at der er noget at konkurrere om," siger han.

Denne nye tilgang til bankforretninger kan potentielt ændre spillets regler, både for bankkunder og for bankerne selv. Ved at udnytte konkurrencen mellem banker kan kunderne sikre sig en bedre økonomisk fremtid.

Anbefalet til dig