Godt nyt til danskerne: Formue stiger

03/04/2024

Liva Høyberg

Foto: Shutterstock.com
Har du fået flere penge mellem hænderne ?

Mest læste i dag

Nye opgørelser fra Nationalbanken viser at aktieformuen er steget de seneste 4 måneder og nærmer sig 700 milliarder. Meget præcist er danskernes aktieformue på 690 milliarder kroner, viser tal fra Nationalbanken. Det skriver Ekstra Bladet som har talt med Brian Friis Helmer:

“Aktieformuerne nærmer sig med hastige skridt 700 milliarder kroner. I februar pegede aktieformuerne op for fjerde måned i streg, da de seneste måneder har været gode på aktiemarkederne,” skriver Brian Friis Helmer, der er privatøkonom hos Arbejdernes Landsbank

Stigningen de seneste måneder har medført, at danskernes formue er steget med 97 milliarder kroner, som hovedsageligt skyldes en stigning af eliteindekset C25. Dette indeks er alene i marts måned steget 2,5 procent. Det vil sige en stigning på godt og vel 20 procent. 

“Ser vi på det hjemlige C25-indeks, så er det steget godt og vel 20 procent siden november måneds begyndelse, og det smitter selvsagt positivt af på aktie formuerne”, siger Brian Friis Helmer

Eliteindekset er siden årsskiftet steget 5,79 procent. Ser man på statistikken der viser VP-registrerede værdipapirer som er den danske værdipapircentral og sammenligner år 1999 med den nuværende aktieformue, slår den klar rekord. 

Anbefalet til dig