Hårdt ramt af prisstigninger: Så meget koster det hver dansker i 2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Danskernes gennemsnitlige omkostninger er steget markant på grund af prisstigninger på bl.a. el, fødevarer og brændstof.

Mest læste i dag

Rigtig mange danskere er blevet hårdt ramt af de prisstigninger, der i den seneste tid har ramt blandt andet dagligvarer, el og brændstof.

Ikke alle er blevet lige hårdt ramt, men dette ændrer ikke på det faktum, at det er blevet markant dyrere at være dansker i løbet af de seneste måneder. Og det er der rigtig mange, der kan se og mærke på økonomien på årsbasis.

Faktisk vil det være intet mindre end 16.000 kr. dyrere for en typisk dansk familie at betale blot dagligvarer, el og brændstof i 2022 i forhold til i 2011. Det er en merudgift, som kan få mange danskere til at tvivle på, hvordan de finder penge i budgettet.

Men ikke nok med det, så kommer der også en højere varmeregning, der i nogle tilfælde kan koste markant mere, end den gjorde sidste år. Mange er desuden også blevet ramt af dyrere boliglån, ligesom der har været andre store og små prisstigninger.

"For stort set alle familier bliver merregningen et godt stykke over 20.000 kr., og har man naturgas, kan merudgifterne i 2022 hurtigt overstige 30.000 kr. Og det er alene på dagligvarer, el, energi og benzin," lyder det fra Ida Marie Moesby, der er forbrugerøkonom hos Nordea, ifølge Finans.

På trods af, at der allerede nu har været prisstigninger på rigtig mange varer, ser det ud til at blive endnu værre. Ifølge Ida Marie Moesby er der nemlig en forventning om, at det liver endnu dyrere at leve, når prisstigningerne med tiden slår igennem på flere varegrupper.

"Vi venter, at det bliver dyrere at leve, efterhånden som prisstigningerne slår igennem på flere varegrupper," fortæller Ida Marie Moesby.

Prognosen er derfor, at det bliver endnu værre, hvorfor den gennemsnitlige dansker kan se frem til et år, hvor prisstigninger kommer til at gøre et større indhug i økonomien.

Anbefalet til dig