Kryptovaluta sikret mod inflation

13/08/2022

Valdemar Lind

Mest læste i dag

Siden Bitcoin blev oprettet i 2009, er kryptovaluta blevet en større og større del af det økonomiske landskab. Men for nogen er det stadig en uforståelig størrelse. Her er et kort overblik.

Virtuel værdi

Kort fortalt er bitcoins og andre kryptovaluta en form for virtuel valuta. Nogle vil sige, at de teknisk set ikke er penge, da man ikke kan betale med dem - men det kan man faktisk flere og flere steder. Især storbyer tilpasser sig udviklingen, og København er faktisk den by i Norden, hvor flest butikker og cafeer accepterer kryptovaluta som betaling.


Dog kan man jo ikke holde kryptovaluta i hånden. Så de har værdi, fordi folk betragter dem som værdifulde. Men den opfattelse er især styret af, at mængden af valutaen har en begrænsning, bestemt af en algoritme.


Det er lidt ligesom, at guld i sig selv ikke er noget værd, men vi opfatter guld som værdifuldt, dels fordi vi simpelthen godt kan lide det, dels fordi der er en begrænset mængde. På samme måde vokser kryptovalutaers værdi i takt med deres popularitet.


Det er ikke længere kun de dristige eller de teknisk vidende, der kaster sig ud i det virtuelle marked. Nu er det ikke ualmindeligt, at ‘det jævne menneske’ investerer i krypto. Hvis du har lyst til at sætte dig ind i denne fagre, nye verden, så klik ind på https://cryptomeister.com/dk/. Her finder du den ultimative guide til kryptovaluta og anmeldelser af en lang række kryptomæglere, som kan hjælpe dig. Du får også uvurderlige råd til at undgå svindel, som desværre er et reelt problem og sandsynligvis grunden til stadig skepsis blandt potentielle kryptohandlere.

Et blødt hårdt aktiv

Den væsentlige forskel fra andre aktiver er de voldsomme udsving, som gør det utrolig svært at forudsige, hvor meget éns bitcoins egentlig er værd. Værdien kan gå op og ned med svimlende procenter flere gange om dagen.


Til gengæld har kryptovaluta ifølge en nylig artikel på finansmediet Forbes den fordel, at det netop ikke er ‘rigtige penge’ og derfor ikke er berørt af inflation. Ligesom hårde aktiver som guld eller fast ejendom, er kryptovaluta en begrænset ressource og kan derfor ikke devalueres ved, at man bare fabrikerer flere bitcoins.


Så hvis du som de fleste ønsker at sætte din formue i hårde aktiver for at omgå inflationens udhuling af din opsparing, er kryptovaluta en mulighed, der er værd at overveje.


Anbefalet til dig