Lån penge uden at skulle stille noget i sikkerhed for lånet

21/9/20 15:30

Kasper

Det bliver hurtigt besværligt at låne penge, når man skal stille sikkerhed for lånet. Det mange ikke ved, er at der findes masser af gode alternativer til lån med sikkerhed.

Sponsoreret indhold

Her kan du læse mere om lån uden sikkerhed, og få gode tips til, hvordan du finder det bedste lån.

Hvad er lån uden sikkerhed?

Der findes lån med og uden sikkerhed, og selv om det måske kan lyde lidt sådan, så har det ikke noget at gøre med, hvor sikkert det er for dig som låntager at tage et lån. Der findes lån, som man kan tage online, og der findes lån, som man kan tage i en fysisk bank. Det sidstnævnte er helt klart den mere traditionelle måde at låne på, enten om man skal låne til ny bil, ny bolig eller tage et forbrugslån.

Når man låner penge i en fysisk bank, så er det som regel tale om, det der kaldes for lån med sikkerhed. Man skal med andre ord stille sikkerhed for sit lån i form af ejendom eller andre værdigenstande. Det skal man, så banken har en form for sikkerhed, hvis nu det viser sig, at du ikke kan betale dit lån tilbage til banken i henhold til den låneaftale, I har lavet. Det er også vilkåret for, at man kan få forholdsvis billige lån i en fysisk bank, fordi banken har en god sikkerhed, hvis du betalingen ikke skulle realiseres.

Men hvad er så lån uden sikkerhed? Lån uden sikkerhed er lån, hvor du ikke skal stille sikkerhed for dit lån. Det vil sige, at du låner, uden at give banken eller lånestedet nogen garanti. Dette er en meget almindelig låntype, når du skal låne penge online. Det vil altså sige, at banken eller lånestedet ikke har nogen reel sikkerhed for, at de får sine penge igen, og dermed kan denne form for lån være lidt dyrere end lån i en fysisk bank. Banken eller lånestedet kompenserer nemlig for denne manglende sikkerhed med renter og gebyrer.

Dette har tidligere været ekstremt dyrt, men det er i færd med at ændre sig. Det er ikke længere sådan, at man kan ende med at betale i dyre domme for et helt simpelt forbrugslån uden sikkerhed, og det er der flere gode grunde til. Nu findes der nemlig rimelige og gode løsninger, der sørger for din sikkerhed som forbruger.

Er det blevet sikrere at låne penge online?

Man kan nemlig argumentere for, at det er blevet langt sikrere at låne penge online. Der er blevet luget ud i de utroværdige og useriøse leverandører, og der er for det meste seriøse låneleverandører og banker, der er optaget af at levere gode produkter til gode vilkår til sine forbrugere. Dermed så er der meget, der er sket, når det kommer til vilkår for lån online.

Der er for eksempel kommet en regel om, at alle lån skal indebære en fortrydelsesfrist, så du som forbruger kan fortryde dit lån inden 14 dage. Det vil sige, at du kan indfri lånet inden 14 dage, og så ophører låneaftalen. Dette er en regel, der er kommet i spil, fordi der har været en tendens til, at mange spontant har taget dyre lån, som de ikke har råd til, fordi hele processen med at låne går så nemt og hurtig, som den gør. Med en fortrydelsesfrist får du lidt ekstra tid, til at tænke dig godt om, inden du sætter dig i gæld.

Du kan for eksempel stille dig selv spørgsmålet, om der findes en anden og måske billigere finansieringsmetode, og om du har råd til at betale ned det lån du har taget, i henhold til din låneaftale. Der er også kommet regler for, hvor meget gebyrer og renter må fylde, i det samlede tilbagebetalingsbeløb. Man kan også se, at det er blevet lidt sværere at få lån uden sikkerhed online, selv om det stadig er forholdsvist nemt, for at beskytte forbrugere, der kan ende op i en sårbar økonomisk situation.

Hvis du vil låne penge uden sikkerhed online, findes der dog mange gode muligheder. Den ægte konkurrence på markedet har ført til langt bedre vilkår og tilbud til dig som forbruger. Læs lidt mere om, hvordan du nemt kan sammenligne flere tilbud og finde det lån, der passer bedst til dine behov.

Få flere lånetilbud med én ansøgning

Hos Bankly.dk får du mulighed for at få flere tilbud med bare en enkelt låneansøgning. Det vil sige, at du kan vurdere reelle tilbud på bare kort ti, i stedet for at skulle sende en ansøgning til hvert enkelt lånested. På den måde får du nemt et overblik over, hvad de forskellige leverandører kan tilbyde, og de konkurrerer alle sammen om at få lige præcis dig som kunde.

Dette er det perfekte tilbud til dig, der vil finde et lån uden sikkerhed online.