Den 67-årige Rickard Svenningsen, der er pensionist og bor i lejlighed i Vejle med sin hustru, har knækket koden til hvordan man for pengene til række langt - ikke bare langt, men meget langt.
Faktisk bruger han kun 1.000 kroner om ugen til alt fra mad til husholdningsartikler.
Nu deler han sit sparetip.
Det skriver B.T
Hver fredag formiddag begiver han sig til supermarkedet for at handle ind.
"Det er på det tidspunkt, hvor jeg typisk ser flest varer sat ned i pris, fordi de nærmer sig udløbsdatoen," forklarer pensionisten, der bor sammen med sin kone i Vejle.
Rikards tilgang adskiller sig markant fra flertallet ved kun at handle én gang om ugen. Ifølge en meningsmåling foretaget af YouGov for Sydbank, handler kun 11 procent af danskerne dagligvarer en gang om ugen, præcis som Rikard.
Til sammenligning svarer 52 procent, at de handler tre gange eller mere om ugen.
Udover at udnytte tilbuddene til at købe ind, når varerne er nedsat i pris, har Rikard udviklet en smart strategi med sin fryser.
Han sørger for altid at have forskellige typer kød og grøntsager på lager, så de ikke ender med at spise det samme hver dag.
På den måde kan han opdatere fryseren med købte tilbudsvarer hver uge.
"Det betyder, at jeg altid har en variation af kød i fryseren, så jeg ikke ender med at spise det samme kød hele ugen," forklarer han.
Ud over kød gælder denne tilgang også for andre varer. Hvis der for eksempel er tilbud på smør til ti kroner, slår han til.
"I øjeblikket har jeg seks pakker smør i fryseren ved siden af kødet," siger han.
"Selvom smør kan holde sig i lang tid i fryseren, sørger jeg altid for at holde styr på datoen og bruge det i den rigtige rækkefølge."