Så mange danskere køber ting på afbetaling

01/01/2019

Kasper

Ved betaling hos mange danske netbutikker mødes du af beskeden: »køb nu for 1.000 kr. eller afbetal med 100 kr. om måneden de næste 12 måneder«. Der er mange dansker forbrugere, der vælger sidstnævnte løsning, når de handler.

Mest læste i dag

Det er hovedsageligt den yngre generation, der udnytter denne mulighed, om end øvrige aldersgrupper også er hyppige brugere af afbetalingsmuligheder. Som følge af den store efterspørgsel, vælger flere netbutikker at indføre muligheden.

Alt kan købes på afbetaling

I dag kan stort set alle køb foretages på afbetaling. For få år siden var køb på afbetaling en begrænset mulighed hos de danske butikker – både fysiske og online. I dag forholder det sig markant anderledes, da mange tilbyder denne mulighed.

Derfor kan du købe alt fra din pizza om fredagen til et helt nyt køkken på afbetaling. Det er som konsekvens af, at de danske forbrugere har efterspurgt disse afbetalingsordninger i forbindelse med såvel store som må forbrugskøb.

Vilkårene for afbetaling bliver bedre

Det bliver generelt billigere at foretage køb på af betaling. Derfor foregår en stor del af danskernes shopping foregår på afbetaling. Det skyldes hovedsageligt den store konkurrence, der er blevet intensiveret i takt med efterspørgslen.

Meget tyder på, at det ikke er en tendens, der bremses i fremtiden. Tværtimod, så er der kun flere danskere, der har fået øjnene op for, at de har mulighed for at finansiere deres køb med en afdragsordning hos mange forretninger.

Det betyder, at der er mange danskere, der hver dag foretager et køb på afbetaling. Det er dog hovedsageligt større køb, der afbetales, da man dermed undgår at betale et stort beløb på én gang, men i stedet kan afdrage over tid.

Store udsving i priserne på afbetaling

Det er ikke alle forretninger, der tilbyder lige gode vilkår, når snakken falder på afbetaling. Nogle steder koster det dyrt, mens det andre steder er gratis. Derfor er det vigtigt, det er noget, du undersøger, hvis du overvejer at afbetale et køb.

På trods af, at vilkårene for køb på afbetaling – generelt set – bliver bedre, så er det ikke altid billigt at indgå en afbetalingsordning. Faktisk kan der være store udsving i prisen fra forretning til forretning.

Nogle steder tilbyder de rentefri afbetaling, mens andre aktører kræver både renter og gebyrer som kompensation for den kredit, de yder. Det stopper dog ikke danskerne, der fortsat anser det som en glimrende betalingsløsning.

Anbefalet til dig