Mette Frederiksen: 'Har vi indrettet vores samfund forkert?'

03/06/2022

Nicolai Busekist

Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix.
Den danske statsminister stiller spørgsmålstegn ved, om vi har indrettet vores samfund korrekt.

Mest læste i dag

Der er mange børn og unge i Danmark, der ikke har det godt. Og ifølge statsminister Mette Frederiksen er det noget, der er grund til at være bekymret over.

Det har hun givet udtryk for i et opslag, hun har delt på det sociale medie Facebook.

Her skriver hun, at der er mange børn og unge, der ikke har det godt i dagligdagen, hvilket er noget, der vækker bekymring hos hende. Af denne grund har hun taget en snak med psykolog Svend Brinkmann.

"Der er for mange børn og unge, der ikke har det godt. Det bekymrer mig. Derfor har jeg taget en snak med Svend Brinkmann om det," skriver Mette Frederiksen i sit opslag, hvor hun refererer til en podcast, hun har lavet med Brinkmann.

Mette Frederiksen vil gerne vide mere om, hvad der kan have forårsaget, at der i dag er mange børn og unge, der har det svært. Hun lægger blandt andet op til, at det kan være forårsaget af et for stort pres, men også, at vi har indrettet det danske samfund kort,

"Hvad skyldes det egentlig? Bliver presset på vores børn og unge for stort? Har vi indrettet vores samfund forkert? Jeg vil meget gerne høre, hvad I mener," skriver hun, og opfordrer derfor hendes følgere til at give sin mening til kende om, hvad problemet kan være.

Ydermere skriver hun selv, at hun mener, at der er behov for, at der bliver lavet en 10 års-plan for psykiatrien. Dette har nemlig til formål at sikre, at både børn og unge mennesker, der er ramt af psykiske lidelser, får den hjælp, de har brug for.

"Selv mener jeg, at vi skal have en 10 års-plan for psykiatrien. Børn og unge med psykiske lidelser skal have den hjælp, de har brug for. Samtidig er det vigtigt, at vi har en snak om de generelle tendenser i vores samfund," lyder det fra den danske statsminister.

Anbefalet til dig