Mette Frederiksen i modvind: 'Jeg synes, det er forkasteligt'

Foto: Shutterstock
Statsminister Mette Frederiksen er ikke snakkesalig, når samtalen handler om minksagen, og det mener Venstre-politiker er forkasteligt.

Mest læste i dag

Statsminister Mette Frederiksen er ikke interesseret i at svare på spørgsmål med relation til minksagen. Heller ikke, hvis det er et spørgsmål, der bør være nemt at svare på: 'Er det i orden, at hendes regering fortsætter med at bryde loven?'.

Det ville Venstre-politiker Torsten Schack Pedersen gerne have svar på, men statsministeren nægtede at besvare spørgsmålet, der naturligvis havde relation til, at regeringen aflivede mink uden lovhjemmel. Det skriver B.T.

Svaret fra statsminister Mette Frederiksen lyder, at hun vil 'anmode om, at spørgsmålet stilles til justitsministeren som den ansvarlige ressortminister'.

Torsten Schack havde gerne set, at han kunne have stillet spørgsmålet til Mette Frederiksen under Folketingets spørgetid onsdag. Det har han dog fået afvist, hvilket han bestemt ikke er tilfreds med. Han mener derimod, at det er forkasteligt.

"Jeg synes, det er forkasteligt, at statsministeren ikke vil stille op i Folketingssalen og svare på et helt centralt spørgsmål om, hvordan regeringen ser på vores retsstat," siger Venstre-politikeren ifølge B.T.

Derudover påpeger han, at det er grundlæggende for samfundet, at alle følger loven, men alligevel ønsker statsministeren ikke at svare på, om det også gælder hendes egen regering.

"Det helt grundlæggende for vores samfund at alle følger loven, og nu har vi så en statsminister, der nægter at svare på om hendes egen regering skal følge den samme lov som alle andre danskere," siger Torsten Schack Pedersen også.

Minksagen er desuden langt fra slut. Minkkommissionen, der er en granskningskommission nedsat af Folketinget, som har til opgave at foretage en undersøgelse af Minksagen, er i gang med at afhøre vidner i sagen. De påbegyndte afhøringer af vidner den 7. oktober i år.

Efter planen er statsminister Mette Frederiksen den sidste ud af de i alt 61 personer, der skal afhøres. Foreløbigt er hendes afhøring planlagt til at foregå den 9. december 2021.

Anbefalet til dig