Mette Frederiksen om stigende benzinpriser: 'Der er ingen vej udenom'

31/05/2022

Nicolai Busekist

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Nu melder statsminister Mette Frederiksen ud om de stigende benzin- og dieselpriser.

Mest læste i dag

I de seneste måneder har både benzin- og dieselpriser været stigende. Det har medført, at mange danskere har fået sværere ved at betale den månedlige brændstofregning.

Dette har fået politikere til at råbe op omkring afgifterne på brændstof i Danmark. Blandt andet har Lars Boje Mathiesen udtalt, at han mener, at man bør fjerne afgifter på såvel diesel og benzin som el.

Nu har statsminister Mette Frederiksen meldt ud omkring de stigende brændstofpriser. Det sker på et pressemøde i Bruxelles, hvor hun har udtalt efter et topmøde i den belgiske hovedstad.

Her forklarede hun, at danskerne er nødt til at være indstillet på, at det kommer med en pris for den almene danske borger, at EU indfører sanktioner mod Rusland. Et af de steder, hvor det især vil kunne mærkes, er i form af de stigende brændstofpriser.

"Det er nogle meget heftige prisstigninger, vi ser. Blandt andet på benzin. Og det er en afledt konsekvens af krigen, der er i gang," sagde Mette Frederiksen ifølge DR, da hun udtalte sig efter topmødet i Bruxelles.

På trods af, at der ikke kun har været politikere, men også borgerforslag, der har talt for, at afgifter på benzin og diesel skal fjernes, ser det ikke ud til, at der er hjælp på vej til de danske borgere.

Mette Frederiksen har nemlig slået fast, at hun mener, at der ikke er nogen vej udenom at sanktionere Rusland hårdt, hvilket har og får direkte indflydelse på danskernes økonomi.

"Der er ingen vej uden om at hjælpe Ukraine med våben og at sanktionere Rusland hårdt. Det kommer med en pris – direkte for vores egen økonomi. Der er ingen vej udenom. Desværre," lød det også fra den danske statsminister.

I forbindelse med topmødet er EU-lederne nået til enighed om, at man skal forbyde to tredjedel af al import af olie fra Rusland. Dette vil træde i kraft ved udgangen af 2022.

Rusland er allerede blevet sanktioneret hårdt som følge af deres invasion af Ukraine. Ifølge Mette Frederiksen kan flere sanktioner være på vej, om end der endnu ikke har været konkrete drøftelser omkring dette.

Anbefalet til dig