I foråret skete der noget historisk, men desværre var det ikke på den fede måde.
Da vinteren var nået til vejs ende, var isdækket på Nordpolen nemlig mindre end nogensinde før.
Som om det ikke var nok, så blev marts måned den næstvarmeste marts målt nogensinde. Moder Jord sveder, og ikke kun fordi det snart er sommer.
Forskere verden over har løftet øjenbrynene - og pegefingrene - grundet den udvikling, vi ser i øjeblikket.
Global opvarmning er ikke længere en fjern trussel, men noget vi kan se med egne øje - og det går især hårdt ud over vores gletsjere, som smelter hurtigere end softice i solen.
Sådan skriver mediet Dunavmost.
Ifølge de nyeste data er der forsvundet hele 9.000 gigaton is fra planetens indlandsis de sidste 50 år. Til sammenligning tager det minimum 100 år at skabe en gletsjer.
Gletsjere fylder ellers godt i landskabet, da de faktisk dækker de omkring 10 procent af Jordens overflade.
Vi har over mange tusinde af dem, men det tal skrumper hurtigt; og det er ikke kun smukt og majestætisk is, vi mister.
De hjælper også med at holde temperaturen på planeten nede, ved at reflektere solens stråler væk. Når de forsvinder, bliver det altså ikke bare lidt varmere - det bliver meget varmere.
Resultatet? Havene fortsætter med at stige. Selvom der er tale om få centimeter over en årrække, skal man ikke tage fejl af konsekvenserne.
Hvis det fortsætter, peger forskerne på, at lavtliggende lande som Vietnam, Maldiverne og Seychellerne være under vand allerede i 2050.
Der er altså flere danske feriefavoritter iblandt, hvorfor det også får direkte betydning for flere af herhjemme.
Så næste gang du tænker på klima, bør du skænke gletsjerne en tanke. De er ikke bare is, men hele planetens klimakontrol.