Trist nyt: Denne ændring kan have betydning for din sommerferie

26/02/2024

Mie M.B

Foto: Shutterstock
Manglende levering kan have konsekvenser på prisen for din sommerferie

Mest læste i dag

Ryanairs planer om at udvide antallet af afgange i sommerens travle måneder står over for betydelige udfordringer, da flyselskabet forventer at modtage færre Boeing-fly end tidligere antaget. Michael O'Leary, den administrerende direktør for Ryanair, udtrykte fredag sin bekymring over situationen, som placerer Ryanair i en potentiel knibe ved den kommende højsæson. Det skriver SN.

Denne udvikling markerer Ryanair som det første europæiske flyselskab, der offentligt adresserer de potentielle konsekvenser af de seneste problemer hos flyproducenten Boeing, som for tiden er under intensivt tilsyn fra myndighederne efter en række tekniske fejl.

"Vi ved ikke rigtigt, hvor mange fly vi får fra Boeing," udtalte O'Leary, og indrømmede dermed den usikkerhed, der nu hviler over selskabets kapacitet til sommer. Ryanair havde oprindeligt bestilt 57 Boeing Max 8200 fly, som skulle leveres inden slutningen af april, men nu ser det ud til, at antallet vil blive reduceret.

Boeing informerede for nylig Ryanair om, at de kun kan forvente omkring 50 fly ved udgangen af juni, en situation der stadig kan ændre sig. De reduktioner, Ryanair nu står overfor, kan tvinge selskabet til at annoncere nedskæringer i antallet af afgange, hvilket vil sætte dem i en mindre gunstig position i forhold til konkurrenterne, såsom EasyJet.

Som følge af de forventede forsinkelser vil Ryanair hæve priserne på sommerbilletter med 5-10 procent, hvilket vil sige en stigning på omkring 75-110 kroner per billet.

Anbefalet til dig