Når danskere de sidste mange år har rejst til Australien på roadtrip, har det ofte været for at udforske den østlige del af landet. Men med et stigende antal turister i Østaustralien begynder mange danskere nu i stedet at kigge mod vest. Det erfarer rejsearrangøren BENNS, der det seneste år har oplevet stigende interesse for Vestaustraliens mere rå og uspolerede natur.
Det skriver Fodboldspilleren.dk.
"De mange danskere, der igennem de sidste 15-20 år har rejst til Australien, har typisk besøgt Sydney, Ayers Rock og resten af østkysten. Og det er en rigtig god introduktion til landet. Men i de seneste år har Østaustralien oplevet en stor vækst i turister fra bl.a. Asien, og derfor er mange attraktioner og oplevelser nu blevet sat lidt mere i system. Men mange danskere søger de autentiske rejseoplevelser og vil ofte hellere betræde nye græsgange end at stå i kø til en oplevelse. Derfor ser vi, at flere nu kigger mod vest," fortæller Karsten Lind, Business Manager hos BENNS, der skræddersyer rejser til kvalitetsbevidste voksne.
Et uudforsket natur-mekka
Med et geografisk areal på 2,5 mio. kvadratkilometer og kun 2,7 millioner indbyggere - hvoraf 90 pct. bor i den sydlige del af Vestaustralien, særligt omkring Perth - er området et enormt, uudforsket natur-mekka, forklarer Karsten Lind:
"Det er nærmest ét stort naturområde, og det giver mulighed for at komme ud i outbacken og få nogle helt unikke naturoplevelser, som man ikke skal dele med en masse andre rejsende. Og modsat hvad mange tror, er naturen faktisk ret frodig. Der er fx mere end 12.000 blomsterarter i Vestaustralien, og 60 pct. af dem finder man ikke andre steder i verden. Og hvis man på sin ferie vil væk fra hverdagen og ned i tempo, vil jeg mene, at det er nemmere i Vestaustralien end i den østlige del," vurderer han.
Fra naturskønne nationalparker til laid back byliv
På 3-4 uger, som BENNS anbefaler at sætte af til et vestaustralsk eventyr, kan man opleve et varieret miks af både nationalparker, koralrev, lokale stammekulturer, vilde dyr og byliv:
"Blandt de mest ikoniske naturområder er The Kimberleys med bl.a. Mitchell Falls, hvor der er vandfald i flere niveauer, og Bungle Bungle, hvor man finder specielle, afrundede klippeformationer og hulemalerier. I disse områder kan man også møde nogle af de lokale aboriginer-stammer, der stadig bor her. Af øvrige nationalparker kan nævnes Pinnacles med de syleformede klipper og Kalbarri med sine fantastiske vandreruter. Fra nationalparkerne kan man fx køre til Coral Bay og snorkle med hvalhajer i perioden marts til august, ligesom man kan være heldig at se delfiner, pukkelhvaler og rokker. Man kan også tage til halvøen Exmouth og møde kænguruer og snorkle direkte fra stranden på Ningaloo Reef," beretter Karsten Lind, der anbefaler at vælge en firhjulstrækker som transportmiddel, hvis man vil udforske den rå natur væk fra de asfalterede veje.
"Næsten uanset rute vil man starte eller slutte i Perth, der er lidt mere "laid back" end Sydney og nem at udforske på cykel. Herfra kan man også tage på dagstur til nogle af de omkringliggende vinområder eller til Rottnest Island, hvor man bl.a. kan møde det lille dyr, Quokkaen, der er i familie med kænguruen, og bade i små laguner," slutter han.
Se alle rejseforslag til Australien her: www.benns.dk/oceanien/australien
Om BENNS
Rejsearrangøren BENNS åbnede i Holstebro i 1963 under navnet Benns Rejser. I dag skræddersyer BENNS rejser til kvalitetsbevidste voksne, der ønsker unikke kvalitetsoplevelser inden for fx safari, krydstogt og rundrejser. Samtidig er BENNS blandt de førende inden for grupperejser til uddannelsessektoren - herunder studierejser for folkeskoler og ungdomsuddannelser. BENNS har 46 ansatte i Danmark, men er også aktiv på det norske marked. Samlet omsætter virksomheden for mere end 200 mio. kr. årligt.