Kontorfællesskaber er igen på vej frem efter COVID-19

17/11/21 11:45

Valdemar Lind

Foto: Annoncør
Coronapandemien har ændret vores arbejdskultur radikalt og permanent. Flere virksomheder har omstillet sig til, at deres ansatte kan arbejde hjemmefra, hvilket ligeledes er gældende for de fleste selvstændige erhvervsdrivende.

Annoncørbetalt indhold

Selvom det er muligt, er det dog ikke ensbetydende med, at det er den bedste løsning. Driver du en mindre forretning, der kun består af dig selv, kan der nemlig være mange fordele ved at være en del af et kontorfællesskab.

Flere har fået øjnene op for dette, og derfor oplever flere kontorfællesskaber igen fremgang, efter at være blevet ramt af pandemien.

Mange rykkede hjem, da pandemien ramte landet

Da coronapandemien rullede ind over landet, var der mange erhvervsdrivende, der besluttede at opsige deres kontorplads eller kontorlokale i deres kontorfællesskab.

Fra regeringens side var der nemlig en klar anbefaling om, at alle, der havde mulighed for det, burde arbejde hjemmefra. Mange frygtede sandsynligvis, at der ville blive tale om en decideret lockdown, hvorfor de valgte at opsige deres lejeaftale i god tid.

I løbet af de seneste måneder er flere af dem igen vendt tilbage til deres kontorfællesskaber, som derfor møder stor fremgang.

Rigtig mange har i den periode, hvor de har arbejdet hjemmefra, fået øjnene op for de mange fordele, der er forbundet med at være en del af og arbejde fra et kontorfællesskab. Netop derfor er mange af dem også vendt tilbage.

Derfor bør man være en del af et kontorfællesskab

Der bør ikke herske tvivl om, at der er mange fordele forbundet med at være en del af et kontorfællesskab. Af denne grund bør du ikke tøve, hvis du har gjort dig tanker om at blive en del af et kontorfællesskab.

Det er naturligvis forskelligt fra person til person, hvad de mener, der er den største fordel ved at leje en kontorplads eller et kontorlokale i et sådant fællesskab. Herunder præsenteres du dog for et udpluk af de mest fremtrædende fordele.

Det er naturligvis også disse fordele, som rigtig mange har savnet, mens de har arbejdet hjemmefra under pandemien.

Produktivitet

De fleste oplever, at de er mere produktive, når de arbejder fra et kontorfællesskab. Det er nemlig et sted, hvor man møder ind for at arbejde, og hvor man ikke har et utal af distraktioner omkring sig.

Arbejder man derimod hjemmefra, er det nemt lige at ende med at svinge støvsugeren, klare opvasken e.l. Sådan forholder det sig ikke, når man arbejder fra et kontorfællesskab.

Netværk

Når du bliver en del af et kontorfællesskab, bliver du også en del af et netværk. Det betyder, at du har mulighed for at finde nye samarbejdspartnere og kunder.

Derudover er der også mulighed for at sparre med andre forretningsdrivende. Måske der endda er andre virksomheder i kontorfællesskabet, der beskæftiger sig med samme branche som dig.

Mødefaciliteter

Det er de færreste, der ikke har brug for at holde møder i ny og næ. Arbejder man hjemme, er det dog ikke altid lige let. Er man derimod en del af et kontorfællesskab, er der ofte et mødelokale, man kan booke, når man skal bruge det.