Canada i gruppe C til FIBA VM i 2023

13/10/22 07:32

Valdemar Lind

En artikel om Canada i gruppe C til FIBA VM i 2023. Om Canadas møde med Den Dominikanske Republik. Et afsnit om at spille på FIBA VM i 2023, med links. Slutteligt et afsnit om windows. Det er meget svært at skrive om FIBA VM i 2023 – der findes ikke ret meget information i det hele taget og endnu mindre på dansk.

Den længe ventede lodtrækningsceremoni for FIBA Basketball World Cup 2023 fandt sted ved højlys dag i et tv-studie i Patrick Baumann House of Basketball en almindelig tirsdag eftermiddag.  Canada kom i gruppe C til FIBA Basketball World Cup 2023 Americas Qualifiers og skulle derfor  møde Den Dominikanske Republik. 

FIBA Basketball World Cups 2023-udgave, skal finde sted om to år i Filippinerne, Japan og  Indonesien. Det er første gang i historien, at værts skabet deles mellem flere lande. 

Du har mulighed for at spille på VM 

Du kan spille på de bedste betting sider, hvor der allerede er sat odds på mange spændende aspekter  af det kommende VM i 2023. 

Forretningsmodellen for online casino – sådan får du succes med iGaming, kan give dig et praj om  hvordan du øger dine chancer for at vinde stort når du spiller på FIBA VM i 2023. Herunder kan du læse om hvordan det gik for Canada, da de i sommers mødte Den Dominikanske  Republik i en storslået kamp, fuld af spænding, mod og overraskelser.  

Kampen mellem Canada og Den Dominikanske Republik i uddrag 

Shai Gilgeous-Alexander fejrede ved denne begivenhed sin hjemkomst, til Canada. Det var første  gang siden han var 17 år gammel, at han stod foran et hjemmepublikum på FirstOntario Center i  Hamilton. 

Canada vil gerne gøre deres resultat fra de olympiske kvalifikationsturnering sidste sommer, på vej  til FIBA Basketball World Cup 2023, hvor de slog Den Dominikanske Republik 95-75, endnu  bedre. 

Den Dominikanske Republik var ikke bange  

Den Dominikanske Republik var dog ikke bange for hjemmeholdets tilskuere og reagerede med et  stort pres for at tvinge flere omsætninger, der førte til kurve i overgangen, og Rigoberto Mendoza  vidste præcis, hvordan han skulle holde sit hold på jorden sammen med Canadas hurtige spil – bremse i deres offensiv og ikke at blive forvirret over Canadas fysiske karakter, var nøglen.  Til gengæld arbejdede de på at bevare roen, mens Canada fortsatte med at begå fejl. Den  Dominikanske Republik befandt sig ofte ved frikastlinjen og formåede at tage føringen tre minutter  inde i andet kvartal, hvilket forvirrede Canada endnu mere og førte til nemme kurve. 

Defensivt havde Den Dominikanske Republik problemer  

Defensivt havde Den Dominikanske Republik problemer med at afbøje Canadas boldbevægelser og  skarpskydning, men havde tilsyneladende altid et svar, når de kom tilbage på banen, og tog alle en mod-en muligheder i håb om en Canada-fejl.  

Canada havde kontrol over spillet

Canada, der spillede kontrolleret defensivt for at kommer tilbage på banen, fik held med men en  anden vind fra Kelly Olynyk, der i de sidste to minutters spil gav Canada et pusterum som gav dem  en føring til på 5 point.  

Canada bremsede tempoet  

På vej ind i Den Dominikanske Republiks timeout, der gavnede Canada mest, bremsede Canada  tempoet og øgede deres føring til 10 inden halvleg.  

Den Dominikanske Republik holdt stilen 

Uden at bakke ud og påtage sig Canadas udfordring med at slå til kanten, fortsatte Den  Dominikanske Republik med at spille fysisk. Da Angel Delgado forsøgte at føre comeback angrebet, sammen med Dwight Powells scorede han 7 point gennem kun fem minutters spil. 

Canadas angreb øgede deres forskel til 16 point 

Dette angreb øgede Canadas forskel til 16 point. Med 15 point i tredje kvartal pegede alle øjne  tilbage mod Gilgeous-Alexander, da han førte Canada til en føring på 28 point på vej ind i sidste  kvartal, og Den Dominikanske Republik havde intet svar på hans præcisionsskydning, og resten af  Canada gjorde hvad de kunne for at få bolden ubesværet i hænderne på ham, så han bare kunne  koncentrere sig om at score. 

Canada bremser op da de har føringen 

Da Canada ønskede at bremse spillet med en tung føring, fortsatte Den Dominikanske Republik  med at accelerere og score i overgangen. Mens Victor Liz og Gelvis Solano spillede snigende i  forsvaret for at sikre lange kurve fra Liz og fra Solano for at skære ned på Canadas føring.  Det lykkedes at få Canada ned til 21 med knap syv minutter spilletid.  

Efter halvleg  

Den Dominikanske Republiks fortsatte indsats. Gilgeous-Alexander sluttede dog natten med 32  point, og Olynyk og Alexander-Walker tilføjede hver 17 i Canadas hjembysejr. 

Olynyk sikrede sig en double-double  

Olynyk sikrede sig en double-double med sine 11 rebounds i kampen. Adonys Henriquez førte alle  scorere i Den Dominikanske Republik med 14 point, og Liz tilføjede også 12. 

Kampen endte til Canadas fordel 

Som vi ved gik det hele til Canada fordel, hvilket de håber på vil kunne bringe dem videre i FIBA. 

80 hold kappes om 32 pladser 

Firs landshold blev trukket på tværs af fire forskellige lodtrækninger, en for hver region - Afrika,  Amerika, Asien og Europa. Fra november vil de 80 nationale hold spille hjemme- og udekampe på  tværs af seks kvalifikationsvinduer for at sikre deres plads blandt de 30 hold, som slutter sig til  værterne Japan og Filippinerne i 32-holds udgaven af FIBAs flagskibsbegivenhed.  

De 6 Windows 

Perioden mellem to VM, bliver inddelt i Windows.  

I de perioder spille der forskellige afgørende kampe, i de forskellige regioner. Der spilles helt frem  til selve VM.  

Efter hver Window ser situationen anderledes ud. Ranglisterne opdateres hele tiden. Både lande og  spiller bytter plads og rykker op eller ned. Hvert Window indeholder sin helt særegne spænding,  som peger frem mod endnu mere mere spænding i det efterfølgende Window. 

De seks Windows for denne periode ser således ud:  

Window 1. Fra d. 20 til d. 30 November 2021 

Window 2. Fra d. 21 Februar til d. 1 Marts 2022 

Window 3. Fra d. 27 Juni til d. 5 Juli 2022 

Window 4. Fra d. 22 til d. 30 August 2022

Window 5. Fra d. 7 til d. 15 November 2022 Window 6. Fra d. 20 til d. 28 Februar 2023