Christian Eriksen åbner op: Jagter stadig én helt særlig drøm

Af: Liva Høyberg

|

05/06/2024

Sporten
Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Christian Eriksen

Lige nu læser andre også

Hvis man havde spurgt Christian Eriksen, der tilbragte sin barndom i Middelfarts hyggelige gader, ville den nu 32-årige professionelle midtbanespiller nok ikke kunne forestillet sig, at han få år senere ville være en yderst respekteret og anerkendt fodboldspiller med klubber som Inter Milan, Manchester United og det danske landshold på sit CV.

Dette fremgår tydeligt af et videoklip, som Christian Eriksen har set af sig selv.

I klippet ser man en ung dreng med strithår, der netop er blevet inviteret til en træningslejr hos den hollandske storklub Ajax.

Han svarer ydmygt og forsigtigt, da han bliver spurgt om muligheden for at spille på det store landshold: "Det store landshold? Ja, det ved jeg ikke. Jeg skal først præstere godt i Ajax, og så ser vi."

Siden da er der sket meget, og det må konstateres, at Christian Eriksen har opnået en del. Der er dog fortsat én ting, han mangler og fortsat jagter.

Det skriver Tv2 Sport

Christian Eriksens svar er ikke helt klart, når han bliver spurgt, om han har opnået det, han satte sig for.

Selvom han har deltaget i seks slutrunder for Danmark, ligger der stadig en uforløst drøm i det for ham.

"Men jeg har stadig denne ene drøm om at deltage i en slutrunde, sætte et tydeligt præg og føre mit hold langt. Det er den eneste drøm, jeg endnu ikke føler er opfyldt," siger han.

Ved slutrunden i Tyskland vil han overgå Michael Laudrup, som nåede at deltage i fem slutrunder. Ifølge Christian er det en stor ære at være i selskab med sådant et fodboldikon.

Der er dog også forskel på, hvilke slutrunder Christian selv regner med.

Den seneste slutrunde blev nemlig et afgørende vendepunkt i hans liv, da nationen samledes efter hans pludselige hjertestop på banen, og fokusset skiftede fra hans præstationer på banen til hans helbred og person.

Dén slutrunde tæller han ikke selv med.

Han håber, at endnu en slutrunde vil kunne ændre dette, så han kan føre sit hold længere end før og sætte sig præg.

Anbefalet til dig