Dette er Henrik Mølgaard den eneste på landsholdet, der gør

26/01/2024

Lucas Andreas

Foto: Shutterstock
Den danske forsvarsklippe Henrik Mølgaard er den eneste der gør denne ting

Mest læste i dag

Henrik Mølgaard er efterhånden et velkendt ansigt på det danske håndboldlandshold. Med en fødselsattest der siger 39 år må man antage, at han er i karrierens efterår. Mølgaard har da også været med til et væld af slutrunder med landsholdet, og det giver tilsyneladende nogle fordele til forsvarsklippen. I år oplever han nemlig for første gang et helt særligt privilegie, som han værdsætter højt.

Henrik Møllgaard står nemlig i en unik situation på det danske landshold. Som den eneste spiller nyder han godt af at have sit eget værelse under turneringen. 

Det skriver B.T.

Håndboldherrene er nemlig et ulige antal i spillertruppen.

»Det er jo hundrede procent holdlederen og Nikolaj (Jacobsen, red.), der styrer det. Mange har faste værelsesmakkere, og det har jeg også haft. Det har jeg haft for mange gange efterhånden, fordi alle dem jeg har boet med, de er rent faktisk blevet pensioneret på landsholdet eller er røget ud. Der er noget med i forhold til at gardere sig og ikke sende for mange ud, så er det blevet mig, der er alene,« siger Henrik Møllgaard med et glimt i øjet.

Henrik Møllgaard har oplevet mange af sine tidligere værelseskammerater enten trække sig tilbage fra landsholdet eller forlade det af andre årsager. 

Til trods for at han har sit eget værelse, tilbringer Henrik Møllgaard stadig meget tid i fællesrummet med resten af holdet. Dog understreger han, at selvom det er nyt, så værdsætter han den ro og fred, som følger med, når han lukker døren til sit eget værelse. Hertil tilføjer håndboldspilleren, at det især skyldes, at han kun skal tage højde for sine egne behov og ikke, om nogle har brug for at tale i telefon eller se serie lige inden, de sover. 

I aften har du allerede mulighed for at se Henrik Møllgaard på banen igen, hvor Danmark spiller EM semifinale mod Tyskland. 

Anbefalet til dig