Efter Slovenien-nederlag: Nu er der skønt nyt fra håndboldherrerne

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Der er godt nyt til håndboldfans dagen før semifinalen.

Mest læste i dag

Når pres og forventninger vejer tungt, kan en pause være nøglen til genopladning.

Det er præcis hvad Mathias Gidsel, sammen med Magnus Saugstrup og Simon Pytlick, oplevede under Danmarks seneste kamp i EM's mellemrunde.

Efter et nederlag på 25-28 til Slovenien, står det klart, at denne taktiske pause har været mere end blot en hvile - det har været en vital genopladning for holdets stjernespiller, Gidsel.

Den 24-årige bagspiller, der har haft en intens sæson med sit hold i Berlin, fandt denne pause afgørende.

"Det var tiltrængt. Det har ikke bare været en hård halvsæson i Berlin, men også en hård slutrunde. EM er altid lidt hårdere end de andre formater, så vi tre, der sad over, var slidt godt ned," forklarede Gidsel til Ekstra Bladet.

Træner Nikolaj Jacobsens beslutning om at lade trioen sidde over, kom formentligt på det rigtige tidspunkt i turneringen. Gidsel, der tidligere havde oplevet et overstræk i knæet, har nu fået den nødvendige hvile og behandling, hvilket har bragt ham tilbage til fuld styrke.

"Jeg er 100 procent klar, og jeg glæder mig helt vildt meget. Jeg får fem dage til at tænke på den semifinale, så jeg tænker, at jeg er fysisk og mentalt udhvilet til at kunne køre på i 60 minutter og pumpe så meget energi ud som muligt og forhåbentligt få en sejr, lød det afsluttende fra den store håndboldstjerne," erklærede Gidsel.

Danmark skal fredag aften møde værtsnationen Tyskland i EM-semifinalen.

Anbefalet til dig