EM-spiller er flov over at tjene så meget: "Det er jo ikke mig, der bestemmer"

Af: Liva Høyberg

|

05/06/2024

Sporten
Felice De Martino/Shutterstock/Ritzau Scanpix/ Shutterstock
Felice De Martino/Shutterstock/Ritzau Scanpix/ Shutterstock
Rasmus Nissen Kristensen kan til tider have svært ved at forstå hvorfor han tjener så meget.

Lige nu læser andre også

I 2018 gik en drøm i opfyldelse for den dengang 20-årige Rasmus Nissen Kristensen fra Brande — en drøm, som mange drenge kun kan forestille sig. Den talentfulde forsvarsspiller skiftede nemlig FC Midtjylland ud med den hollandske storklub Ajax Amsterdam.

Dette karriereskifte afspejlede sig også på lønsedlen.

Det skriver Tv2 Sport

Det vil næppe gå ubemærket hen, hvis tallene på lønsedlen ændrer sig. Men få vil sandsynligvis undre sig over at få flere penge.

Dog gjorde Rasmus Nissen Kristensen det.

"Det er jo ikke mig, der bestemmer, hvor mange penge jeg tjener. Jeg bliver tilbudt en kontrakt, og så siger jeg ellers bare pænt ja tak. Men det er skørt, at der er så mange penge i fodbold," udtaler han i programserien 'Fodbolddrengene i Rom' fra TV Midtvest.

Ifølge Rasmus burde konen til journalisten Dan, der følger ham gennem programmet, tjene mere end ham, da hun udfører et reelt arbejde som børnehaveklasseleder. Som fodboldspiller finder Rasmus det svært at gennemskue, hvad han bidrager med til samfundet. Derfor må man finde årsagen indeni sig selv og andre, hvor fodbolden betyder meget for ham og mange mennesker.

Føler sig flov

Rasmus har i denne sæson været 'udlånt' fra Leeds United til AS Roma. Han har tidligere spillet for Red Bull Salzburg. Med al den erfaring og anerkendelse følger der også millioner, hvilket den tidligere FC Midtjylland-spiller til tider har svært ved at acceptere.

"Jeg kan godt blive flov over, at vi som fodboldspillere tjener så meget. Jeg skammer mig faktisk indimellem," siger Rasmus Nissen Kristensen.

Rasmus nævner også, at han til tider savner den "normale" tilstedeværelse, som f.eks. hans far oplever, der kan lægge arbejdet fra sig, når han kommer hjem.

Som fodboldspiller er man på hele døgnet, og det er en livsstil, hvor man konstant skal tænke på, hvad man spiser, hvornår man sover, hvordan man opfører sig, og at folk kender ens navn.

Lever i en anden verden

Det kontrastfyldte liv som fodboldspiller gør, at Rasmus til tider føler, at han lever i en form for parallelsamfund, hvor hans karriere kræver, at han ofrer meget tid på familie og venner.

"Hvis én i min familie har fødselsdag, kan jeg ikke bare lige komme forbi. Vi skal måske spille kamp dagen efter, og så er vi på hotel dagen før. Man skal ikke have ondt af mig, for lige nu sparer jeg op til resten af mit liv. Jeg accepterer omstændighederne, også fordi vi tjener så gode penge. Men det gør jo ikke, at jeg savner familie, venner og et almindeligt liv mindre," udtaler han.

Rasmus betragter disse år som en investering, hvor han sparer op til livet herefter, hvor han ønsker at være tættere på sin familie.

Anbefalet til dig