Michael Damgaard taler ud efter Slovenien-nederlaget: Én ting beskriver han som værende ‘det hårdeste’

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Den danske bagspiller er i kulkælderen efter nederlaget til Slovenien. Nu sætter han ord på følelserne.

Mest læste i dag

I tirsdagens aftenkamp mod Slovenien ved EM var Michael Damgaard fra Magdeburg opsat på at bevise sit værd, og kræve en større rolle på landsholdet.

Desværre blev det en skuffende forestilling for venstrebacken, der, på trods af flittig affyring af skud, kun scorede 3 gange ud af 12 forsøg og leverede flere fejlafleveringer.

Den 33-årige skarpskytte har traditionelt været en reserve på landsholdet, men mod Slovenien fik han en sjælden mulighed for at vise sit værd med mere spilletid.

Desværre for Damgaard var træfsikkerheden ikke på sit højeste niveau.

"Jeg er mindst lige så utilfreds som min træner. Jeg forstår det hele, men jeg kan ikke grave mig ned. Jeg må starte fra nul og tage skridt for skridt," udtaler Damgaard til Se og Hør, og erkender, at det var en udfordrende situation at blive ved med at skyde, især efter at have brændt sine første fem forsøg.

Landstræner Nikolaj Jacobsen havde håbet på, at Damgaard ville brillere og blive et pålideligt alternativ i kommende medaljekampe. Trods en vanskelig start i kampen, så Jacobsen positive takter i Damgaards præstation og ønsker at integrere ham mere aktivt i holdet.

Damgaard udtrykker sin skuffelse over ikke at have udnyttet chancen bedre og erkender, at det gør ondt at skuffe både sig selv og holdet.

Han understreger dog, at hans tilgang som håndboldspiller forbliver uændret uanset scoringsresultater.

"Det er nok det, som er det hårdeste. Jeg vil for alt i verden tilbagebetale tilliden. Man kan jo smadre et omklædningsrum eller slå sig selv, hvis det er det, man vil. Men det gør ondt, når man skuffer sig selv eller sine medmennesker," siger Damgaard om den sjældne mulighed, der ikke gik som ønsket.

På fredag får vi muligvis Damgaard at se på banen igen, når Danmark skal spille semifinalekamp.

Anbefalet til dig