Svensk medie til håndboldherrerne: “Hold kæft, danskere”

Sporten
Foto: Joe Miller/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix
Foto: Joe Miller/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix
De danske spillere skal stoppe med at brokke sig, mener svensk medie.

Mest læste i dag

At VM i håndbold har både Sverige og Polen som værtsnation, betyder at Nikolaj Jacobsen og co. potentielt skal bruge en del tid i holdbussen fremadrettet - men de kan ikke tillade sig at brokke sig. Det skriver B.T.

Skulle Niklas Landin og resten af de danske håndboldspillere gå hen og vinde mod Ungarn i dagens kommende kvartfinale i Stockholm, venter der en semifinale i turneringens anden værtsnation, Polen, og yderligere en finalekamp tilbage i den svenske hovedstad, hvis den ene finaleplads skulle falde til Danmark.

Derfor skal der stemples en del i de danske spilleres pas de næste par dage, hvis alt går vel. Men ifølge Patrick Ekwall, der er journalist på den svenske avis “Expressen”, kan den danske trup ikke tillade sig at brokke sig over transportlogistik.

“Danmark har siddet roligt og fint i Malmø, siden de tog den halve times rejse over broen til Sverige for at spille et verdensmesterskab (...) De har spillet deres kampe på 'hjemmebane' foran 10.000 medrejsende danske fans, og nogle af de kampe kunne man have vundet med landstræneren, Nikolaj Jacobsen, i målet. Det føles ikke som om, de kommer ind i kvartfinalen som et udbrændt hold” skriver journalisten i en klumme i avisen.

Og med hensyn til de danske spillere, der har vist utilfredshed ved de mange kilometer på landevejen og i luften, lyder responsen fra Ekwall ganske simpel og direkte:

“Hold kæft, danskere (...) Jeg er overbevist om, at Mikkel Hansen og co. kan klare to timers flyvning før deres semifinale efter en let kvartfinale mod svage Ungarn og efter at have levet det søde liv 'hjemme' i Malmø siden VM startede”.

Selv kan B.T.s håndboldkommentator, Johnny Wojciech Kokborg, ikke forstå kritikken fra “Expressen”-journalisten:

“Han får det til at lyde som om, der er nogen, der har et problem med, at Sverige spiller semifinalen i … Sverige. Det er vist lidt selvopfundet” fortæller kommentatoren og fortsætter:

“Nu skal Danmark jo først lige vinde over ‘svage’ Ungarn. Det fokus skulle svenskerne måske også have før egypterne”.

Danmark/Ungarn kampen finder sted onsdag aften kl. 18.00.

Anbefalet til dig