Visma-holdkammerater udtaler: Gør ingen forskel, om Vingegaard deltager eller ej

Af: Liva Høyberg

|

04/06/2024

Sporten
Redaktionel kreditering: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com/ Redaktionel kreditering: Gil Corzo
Redaktionel kreditering: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com/ Redaktionel kreditering: Gil Corzo
Visma-holdkammeraterne Matteo og Sepp udtaler sig om situationen med Vingegaard.

Lige nu læser andre også

Næste uge samles store stjerner fra Team Visma i Tignes, Frankrig. Et af de mest presserende og uafklarede spørgsmål, som ikke kun er vigtigt for hovedpersonen selv, men også har stor betydning for hans holdkammerater, er, om Jonas Vingegaard skal deltage i Tour de France eller ej.

Ifølge Sepp Kuss er der to mulige og ret forskellige scenarier.

Det skriver Tv2 Sport

Den 29-årige amerikaner har længe været Vingegaards nøglehjælper i bjergene. Han fortæller til TV2 Sport, at han i øjeblikket kun fokuserer på at yde sit bedste, og at situationen og de forskellige scenarier vil blive vurderet om nogle uger.

På papiret forventes det, at Sepp Kuss sammen med sin kollega Matteo Jorgenson træder i de store og betydningsfulde sko, hvis Jonas Vingegaard ikke er klar.

Matteo Jorgenson udtaler om Jonas Vingegaard:

"Hvis han er der, skal vi alle være på vores bedste niveau, og det samme gælder, hvis han ikke er."

Dog har sportsdirektøren for holdet ikke diskuteret dette scenarie med hverken Sepp eller Matteo.

Ifølge Frans, sportsdirektør for Visma, skal hver rytter præstere sit bedste, hvorefter de otte bedste vil blive udvalgt til Tour de France.

Matteo Jorgenson føler dog ikke, at kravene til ham skærpes, hvis Jonas Vingegaard er fraværende. Hans synspunkt er, at han skal være lige så skarp og performe på sit højeste niveau, uanset om Jonas er til stede eller ej. Han udtrykker også spænding ved at se Vingegaard igen, høre hvordan han har det, og at køre sammen med ham.

Når Critérium du Dauphiné er afsluttet, vil rytterne fra Team Visma, der har deltaget i det franske etapeløb, mødes med Jonas Vingegaard, Wout van Aert og Christophe Laporte i Tignes for yderligere højdetræning før Tour de France.

I Tignes vil de arbejde på at finjustere de sidste detaljer og gøre den fuld ud "kampklare", før den prestigefyldte Grand Tour begynder den 29. juni i Firenze, Italien.

Anbefalet til dig