4 grunde til, at 'juleoverspisning' ikke bør give dig dårlig samvittighed

Af: Ida Hansson

|

30/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vi kender det alle sammen: det har været jul, og vi har måske spist mere end vi plejer. Det skal dog IKKE give dig dårlig samvittighed.

Mest læste i dag

Du sikkert spist en del mere mad og søde sager gennem hele december, selvom du gav vilde løfter om fitness og at spise sundt. Der var ikke den burger, du ikke spiste, ingen ris, du ikke slugte, ingen juice, ingen sodavand, ingen alkohol du ikke drak og nu er den krop du brugte så meget af dit år på at arbejde for oppustet. Men her er grunden til, at du ikke skal have det for dårligt. Det skriver Pulse.ng.

1. Ingen mad gik til spilde
Med så mange sultne mennesker i verden, giver det virkelig ingen mening at lade den mad, folk bruger timevis på at lave gå til spilde på den måde . Du gjorde det godt ved at spise al maden og ikke smide noget ud. Godt gået!

2. Du hyggede dig
Vær ærlig over for dig selv, mens du blev ved med at spise og spise, følte du dig glad og tilfreds. Du nød det og var glad for at gøre det. Lad ikke skyldfølelse holde dig fra at opleve glæde.

3. Sådan har du ikke spist hele året rundt
Giv dig selv lidt kredit, du har holdt dig til din kost hele året rundt, hvorfor tager du ikke denne feriesæson som en 'snydeperiode' og har en all "you can eat-buffet?"

4. Livet er kort, nyd det mens du kan
Mens du propper dig selv med mad, skal du blive mindet om, hvor forbigående livet er. Hvis vi ikke ved, hvor længe vi kommer til at leve, kan vi så ikke bare nyde det møre kød i fred?

Der er altså absolut ingen grund til, at du skal gå rundt og slå dig selv oveni hovedet eller have dårlig samvittighed.

Der er bestemt heller ingen grund til, at sætte en masse løfter op for det kommende år, som alle starter med en stram diæt og fitness hver dag.

Start bare forfra. Nyd alt det gode du har spist, og fortsæt dit liv - lige som du gjorde før. Det er faktisk ikke mere sværere end det.

Anbefalet til dig