Corona bider for alvor fra sig: Endnu et døgn med tårnhøjt smittetal

28/10/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Onsdag er der igen ajourførte tal, der viser, hvordan corona har spredt sig i landet.

Mest læste i dag

Efter nogle dage hvor det dalige antale nysmittede med corona har nået alarmerende højder, faldt det tirsdag en smule. Her kunne Statens Serum Institut fortælle, at 745 var blevet smittet det seneste døgn. Dagen før var tallet 1056, så det var noget af et fald. 

Samtidig var 8 indlagte med corona blevet udskrevet fra de danske hospitaler, så der tirsdag var i alt 137 indlagt med corona. 

Onsdag ser det tal anderledes ud. Først på eftermiddagen fortæller myndighederne, at 1017 er blevet smittet det seneste døgn. 136 er nu indlagt på sygehuse og hospitaler i Danmark. 

Siden i går er 6 personer døde. 

Nu kommer myndighederne på besøg

Onsdag igangsættes et nyt målrettet tilsyn for at forebygge coronasmitte i brancher med udenlandsk arbejdskraft. Det sker som led i regeringens initiativer for at forhindre coronasmitte fra vandrende arbejdskraft i Danmark.

Omkring 50 tilsynsførende fra Arbejdstilsynet vil den kommende tid gennemføre målrettede tilsyn for at forebygge coronasmitte på landets byggepladser, landbrug, skovbrug, restauranter og slagterier. Brancherne er udvalgt, fordi der typisk er stor brug af vandrende arbejdskraft.

"Udviklingen i smittetallene er bekymrende og skal vendes, og vi har fx set høje smittetal blandt udenlandske arbejdstagere. Derudover har vi set udbrud relateret til byggepladser og slagterier, hvor der i stor udstrækning anvendes udenlandsk arbejdskraft," udtaler Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, inden han fortsætter: 

"Derfor har vi bl.a. besluttet, at udlændinge skal kunne fremvise en negativ corona-test ved grænsen for at komme ind samt at styrke den forebyggende myndighedsindsats. Jeg er glad for den brede politiske opbakning til, at Arbejdstilsynet nu går i gang med en landsdækkende indsats, hvor der er fokus på at forebygge coronasmitte i udvalgte brancher med vandrende arbejdskraft."

De tilsynsførende vil under besøgene have fokus på vejledning, men vil give strakspåbud, hvis arbejdsgiveren ikke har truffet effektive foranstaltninger til at forebygge smittespredning, oplyses det.

 

Anbefalet til dig